UNA FESTA ALTERNATIVA ALS REIS



L'espai popular Al Qwa organitzarà la propera nit d'avui dijous, vigília de la diada de Reis, la Festa Anti-Reis a l'Ateneu Popular la Sèquia de Manresa amb música en directe, sessions de música enllaunada i el sorteig de la seva llumineta. No hi ha manifest ni s'ha explicitat cap reivindicació.

Es tracta de la festa del projecte d'acompanyament i suport mutu de joves migrats i obrirà les portes de l'ateneu el 5 de gener a les 11 de la nit. A 2/4 de 12 hi haurà l'actuació del grup tamont ihmamn, amb música tradicional marroquina. A 3/4 d'1 de la matinada es farà el sorteig de la llumineta de l'espai. La festa continuarà a la 1 de la matinada amb la sessió de PD Lilithcore i acabarà a les 3 amb Pundawakers.

Eva Parera, presidenta de Valents, ha considerat “una falta de respecte cap a les tradicions arrelades en la nostra societat i que tantes altres societats del món comparteixen. Són molts els nens que aquesta nit esperen amb gran il·lusió l’arribada dels Reis Mags, així com són moltes les famílies que assisteixen a les cavalcades que s’organitzen en milers de pobles i ciutats”. Parera ha afegit “crec que l’any té molts dies en què poder dur a terme festes i tradicions diferents de les arrelades. No és necessari atacar així les tradicions”. La presidenta de Valents també ha destacat que “sabem que la CUP, Arran i altres entitats antisistema, volen acabar amb les tradicions cristianes i amb tot allò que conforma la nostra civilització. Queda clar que com menys estiguin en el poder o condicionant-lo, molt millor per a les institucions i les nostres societats”.

Potser el problerma rau en titular la festa com Anti-Reis; la podien haver nomenat Festa alternativa als Reis, que de fet és el que és. No tenen perquè els reis dels cristians ser l'única alternativa per a la mainada, l'altra és tan legítima com la primera, a més Eva Parera de Valents erra el tret, l'enemic seriós dels Reis, no és aquesta festa alternativa centrada a Manresa, sinó el Pare Noel i el Black Friday. Els reis de l'orient va camí de ser emèrits.

13 Comentaris

Més recent Anterior