Tamames va ser activista estudiantil universitari des de la dècada de 1950, va ingressar al Partit Comunista d'Espanya (PCE) el 1956. Membre del Comitè Executiu del PCE des del 1976, va ser elegit diputat per Madrid el 1977 i 1979. Entre 1979 i 1989 primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Madrid durant l'alcaldia d'Enrique Tierno Galván.
Tamames, va abandonar el PCE el maig de 1981 per fundar el desembre de 1984 la Federació Progressista, amb la qual va participar en la creació d'Esquerra Unida el 1986, sent elegit diputat. El 1987 la FP va abandonar IU i el 1989, sent encara diputat, va abandonar la direcció d'aquest partit i va ingressar al Centre Democràtic i Social (CDS), encara que abandonaria la política poc temps després, per dedicar-se als negocis. I acabarà la carrera política als 98 amb la moció de censura de VOX.
El sociòleg polonès Zygmunt Bauman, autor de la coneguda metàfora de la 'societat líquida', va pronosticar fa uns anys que amb la prolongació dels anys de vida i l'acceleració de les dinàmiques socials, els individus seran protagonistes de diferents biografies al llarg de la seva vida, no necessàriament coherents o complementàries entre si. Bauman gairebé va endevinar que una persona amb un fort afany de protagonisme públic podia ser portaestendard dels comunistes en un període de canvi històric i herald de l'extrema dreta anticomunista al cap d'uns quants decennis.
Amb Tamames podríem declarar inaugurada l'època de les biografies líquides, clar que té predecessors com Josep Piqué entre altres, que també ha seguit un camí sinuós en la seva militancia. Josep Martí enfoca el tema Tamames a partir de l'edatocracia, enten que no se l'ha de jutjar per l'edat si nó per els fets, acaba l'aticle amb aquesta reflexió...
"... Degradar la decisió de Tamames atribuint-la a la senilitat o al mal envellir encaixa perfectament amb la manera com s’analitza habitualment el fenomen de la ultradreta, no només a Espanya, sinó a tot el continent europeu. Un treure-li importància que resta valor a l’anàlisi. Tampoc a França van entendre llavors que intel·lectuals de primer ordre sintonitzessin amb el lepenisme. I encara hi ha qui no comprèn, perquè no vol entendre-ho, que Giorgia Meloni hagi aconseguit seure a la cadira de primer ministre d’Itàlia; per citar només dos països que ens són pròxims".
Mira, aún no lo digiero.
ResponEliminaEspero, idiota de mi, que esto sea la última y mejor obra de Tamames.
Me explicaré: Tiene una sola y última oportunidad de mentirle a VOX. De cantarle la caña en el estrado y aprovechar que ahí para cantarles la caña a todos y cada uno de los partidos presentes, acabando por la casa real a la cual se le paga para que haga callar al putero emérito y al otro putero, el Urdangarín.
Sería cojonudo que estando en el estrado tirara los papeles del discurso y se sacara los papeles escondidos del zapato. Que dijiera al Sánchez que es un filibustero; al Feijoo, que es un analfabeto funcional; a los de prosessistas, que dejaran de vivir de la bandera de España, esa que tanto odian y por la que cobran diez mil al mes; a los cinco de Ayete del PN, que les cantara la caña; a los de Bildu, que pidieran perdón por los asesinatos , trescientos, que aún no se sabe quien fue el asesino o asesina (aquí es trasversal la cosa) y que ellos mismos validaron en sendos comunicados. Y a los de Vox comentarles que Franco...Franco ha muerto, que no se enteran.
Mira si tiene una oportunidad este pájaro.
Veremos que dice, porque ostias si fuera esto, al igual se ponen las pilas y hacen otro pacto de Toledo.
Salut
Mira, no tinc clar que farà Tamames, Cristina Almeida apuntava en la direccio que tu planteges, com una última oportunitat per redimir-se. Poc i té a perdre i molt a guanyar. Caldrà seguir amb molta atenció aquesta segona moció de censura, poden haver-hi sorpreses.
ResponEliminaSalut.
Es que...estoy ilusionado en ver si mi sueño es eso...Joo..sería lo mejor para todos, ciudadanos incluidos, que una persona de talla les cantara la caña aprovechando la tomadura de pelo de Vox con esto de la moción.
EliminaSi no es así será penoso escuchar el discurso.
Veremos, aún hay esperanza
Ja, com jo, pero tampoc confio massa amb Don Ramón, em temo que és més un desig que no la realitat que serà. Veure'm.
ResponElimina