Podeu imaginar-vos l’estat d’excitació de dilluns passat, a la redacció de La Vanguardia, quan els companys de la secció d’Internacional comentaven que un alt comandament militar nord-americà no descartava que, els objectes volants abatuts a Amèrica del Nord podien pertànyer a extraterrestres. Era un disbarat. Però és cert que primer ningú no va creure que la pandèmia que ens arribava de la Xina acabaria tenint unes conseqüències humanes i econòmiques tan terribles, i tampoc ningú no donava crèdit que en ple segle XXI Rússia pogués envair Ucraïna, i avui no només ho ha fet, sinó que estem amenaçats per una tercera guerra mundial. Què més ens pot passar? És possible que ara ens envaeixin els marcians?
Glen VanHerck, cap del Comando de Defensa Aeroespacial de Nord-amèrica (Norad), no va tenir dilluns el seu millor dia. Quan algun despert periodista li va preguntar en conferència de premsa oficial si els objectes abatuts per caces del seu exèrcit podien portar extraterrestres, la seva resposta va ser un clickbait de llibre: “Deixaré que la comunitat d’intel·ligència ho esbrini. No descarto res”. Altres caps militars sí que ho van descartar, però la frase de VanHerck ja corria al cap d’uns minuts per totes les edicions digitals, ràdios i televisions del món. Arriben els marcians!
Al final, ahir els globus es van punxar (realment i eufemísticament) i les autoritats militars nord-americanes van negar que els quatre objectes abatuts fossin de procedència extraterrestre i, fins i tot, que vinguessin de la Xina.
Avui dormirem molt més tranquils i ens preocuparem dels problemes reals, dels de debò. I aquí emergeix amb força el que ronda pel cap de Vladímir Putin. Els serveis secrets de Noruega asseguren que Rússia passeja aquests dies amb vaixells carregats amb míssils pel mar Bàltic, una cosa que no passava des de la guerra freda. La reacció de l’OTAN, al seu torn, és accelerar l’ajuda a Ucraïna, i Espanya va decidir ahir enviar un destacament de míssils a Estònia per protegir la defensa antiaèria d’aquesta zona d’Europa.
Està clar que, més que no pas preocupar-se pel que pugui venir d’altres planetes, toca estar molt pendent del que succeeix a la Terra. Tot és molt fràgil.
Pues mira, si yo fuese un comandante alienígena usaría los globos para recoger información.
ResponEliminaPasan desapercibidos, alcanzan grandes distancias, puedes recoger datos en todo el espectro de radio e incluso imágenes, y en caso de que los descubran, los terráqueos se van a echar la culpa los unos a los otros.
i deu sortir baratet, amb quatre canyes se'n pot fer un. Li podrien insertar una emoticona somrient amb un text que digues: Això no és un globus espia.
EliminaLo que no es normal es que se paseen por doquier. Hay unas rutas de vuelo, unas autopistas y unos parámetros que lo utiliza la aviación comercial. Esos bichos son peligrosos. La aviación comercial vuela entre los 9.500 y los 12.000 metros y el que han abatido estaba entre esos parámetros.
ResponEliminaEsa es la explicación.
Por otra parte los servicios de espionaje no desean destruirlos porque lo que quieren es cogerlos íntegros para saber el instrumental y la información que han captado, pero si entran dentro de los parámetros de los vuelos entonces ya no hay más remedio que sacarlos de en medio.
No t'ho discutiré pas, que tu hi entens en aixó de les coses que volen. Però si que sorpren un objecte tan rudimentari i tan fàcil de detectar. Per cert, si fa temps que no hi vas, l'aerport de Sabadell ha crescut molt, hi ha uns quants hangars nous, on es veu reparen i fan el manteniment dels helicòpters d'arreu.
EliminaSalut.
https://www.diaridesabadell.com/2022/08/24/revisio-helicopters-aeroport-sabadell/
Miquel, se puede regular la altura a la que navegue en función del peso y los metros cúbicos de capacidad del globo. Los globos de estudios meteorológicos auténticos se sitúan por encima de los 50.000 pies de altura ( 1 Pié = 0,301 metros ), por encima de los pasillos aéreos comerciales, que como máximo llegan a los 40.000.
EliminaPor otra parte, los chinos han desarrollado satélites espía de orbita baja bastante mas útiles que los globos. Eso si, bastante mas caros, y no descarto que para los chinos haya sido un problema de costes.
He ido un par de veces para estar con un simulador de una Cessna, ya no me dejan volar por los asuntos del corazón.
ResponEliminaAhora hay una empresa en Gracia que tiene simuladores y por una hora a 65 € te dejan estar siempre que sea los miercoles o los jueves a horas determinadas.
Ya, ya, Rodericus. La cosa va de costos y para que les salga mejor de precio van con estos globos. Pero lo hacen la mayoría de países.
ResponEliminaUn abrazo