Poses el GPS al cotxe o al mòbil i el segueixes amb fe cega. Però de sobte la ruta es complica, comences a circular per camins estranys i acabes fent voltes en una rotonda, totalment perdut. Doncs per culpa d'un error de Google, un poble de la Noguera es troba cada dia col·lapsat per turistes desorientats. Versió RAC1 de Toni Clapés ha parlat amb l´alcaldessa de Vilanova de l´Aguda i un veí del poble.

És una història descoberta gràcies al TN Comarques de TV3 i que té com a protagonistes el poble de Vilanova de l'Aguda, a la Noguera, i Google. El problema és que el navegador assegura que hi ha una drecera que passa pel municipi per anar cap a Andorra, però en realitat és un camí asfaltat que de seguida es col·lapsa pels turistes perduts. I, atenció: tot això per estalviar tres minuts de trajecte.

Per exemple, des de Barcelona, ens deixa triar tres rutes fins a Andorra: la de pagament, amb què es triga 2:46 hores; la que passa per Solsona, 3.03 hores; i la que ens ocupa, tres hores en total. Pot semblar un problema menor, però Montserrat Fornells, alcaldessa del poble, ha explicat que l'allau de cotxes (“cents”, segons els veïns) provoca que els habitants del municipi ja no puguin passejar i que s'han produït actes incívics contra els residents per part dels conductors perduts.

Com s'hi ha arribat? El problema és que quan es programa el GPS amb les coordenades de trajecte més curt i més ràpid et dirigeix a aquest poble, i concretament per un camí asfaltat on coincideixen molts cotxes que s'han perdut. Aquest problema es va poder resoldre l?estiu passat, però a partir d?aquest desembre s?ha tornat a reactivar. L'alcaldessa ha explicat al programa que s'ha senyalitzat l'error, s'ha posat una tanca per tallar el camí, però diu que hi ha gent que salta les senyalitzacions i passa igualment. L'opció és tornar a reclamar a Google que faci el canvi i elimini aquesta ruta, però de moment no hi ha hagut resposta.

El programa també ha parlat amb un veí, que té la vivenda al costat d'aquest camí, i ha confirmat que hi ha gent que "s'encara i fins i tot l'amenaça" quan ell els retreu que passin per un espai tancat. - Aquest article va ser publicat originalment a la web de RAC1.