L’any passat, La Directa va destapar el cas d’un policia infiltrat a l’esquerra independentista. Les seves inicials eren I.J.E.G., però feia servir el nom de Marc Hernàndez Pons. És el que constava al carnet d’identitat que la Secretaria d’Estat de Seguretat li va preparar perquè ningú no dubtés d’ell. El va fer servir per matricular-se a la Universitat de Barcelona. Es feia passar per mallorquí, però en realitat era de Menorca. Amb aquesta identitat falsa va militar al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, al col·lectiu Re­sistim al Gòtic i al Casal Popular Lina Òdena. El Govern va considerar llavors que hauria comès delictes de falsedat documental i suplantació d’identitat, però ves i troba’l quan ja ha desaparegut del mapa.

Ara s’ha destapat el cas d’un segon policia infiltrat. Es tracta d’un indicviduu que també­ deia ser mallorquí –aquest ho era de debò– i que, com l’altre, durant anys hauria estat infiltrat en grups antisistema barcelonins, a partir del centre ocupat La Cinètika, de Sant Andreu. Es va comprar un mocador palestí, es va posar arracades, es pentinava els cabells en cresta, vestia samarretes amb missatges antifeixistes i contra la policia, i es va ta­tuar una estrella del caos al genoll. El nom fals que les autoritats policials van adjudicar-li era Daniel Hernàndez Pons.

No es que s'hagin esmerçat molt a l'hora de triar nom i cognoms, i no entenc el perquè de que ambós fossin de les Balears. Mentre que aquí s'ha organitzat un bon sarao amb esquinçament de vestidures per la ofensa, fins al punt que les 5 senyores que havien estat amb el segón policia li han presentat una demanda. A Madrid, poca o nula importancia li han donat, que de fet és el que té, poca importància, amb una actuació més digna de la TIA que del CNI, o és que és possible que vinguin a ser més o menys el mateix les dues organitzacións?.

Jaume Asens és qui ha interposat la demanda em nom de les 5 dones que es consideren enganyades, però gosaria afirmar que la demanda tindrà poc recorregut. Per començar, els policies ho tenen molt malament per lligar, abans, han de comunicar a la senyora el seu estat laboral: "Senyora, sóc un policia infiltrat, volez vous coucher avec  moi"?. I per acabar, tan aquest cas com l'anterior una mica més seriós, formen part d'una guerra bruta que s'ha d'entendre donades les circumstancies de l'intent de cop d'Estat del 2017. A Madrid no se'n refien gens de la tropa del procés encara que ara s'hagin embolcallat amb una pell de bé, però compte que no tots els bens són blancs, i n'hi ha que varen dir que ho tornarien a fer, encara que ara siguin a Suïssa.