I TOT PER UN DÒLAR

Un home va atracar dilluns un banc a l'estat d'Utah (EUA), on va exigir educadament un dòlar i després va esperar tranquil·lament que arribessin les forces de la llei perquè buscava ser empresonat, va informar el Departament de Policia de Salt Lake City. Finalment, el malfactor, de 65 anys, va sortir amb la seva i va ingressar a la presó del comtat per un càrrec de robatori. "Si us plau, perdoneu-me per fer això, però això és un robatori. Si us plau, doni'm un dòlar. Gràcies", va escriure l'atracador en una nota que va entregar a un caixer d'una sucursal del banc Wells Fargo, reporta el mitjà local KSL. "L'home, després identificat com a Donald Santacroce, va prendre els diners i es va negar a sortir del banc", assenyala el comunicat policial. 

Després de demanar al caixer que truqués a la Policia, Santacroce es va asseure al vestíbul de l'oficina i va esperar l'arribada dels agents, mentre que el gerent de la sucursal va portar tots els empleats "a una habitació del darrere per la seva seguretat, on va tancar les portes amb clau". "Donald ha dit que si surt de la presó, robarà un altre banc i exigirà més diners la pròxima vegada intentant obtenir el resultat desitjat d'anar a una presó federal", indica la declaració policial. 

No és nou el cas del bo d'en Donald, al Japó es donen sovint casos per l'estil d'homes grans que delinqueixen per tal que els ingressin a la presó i així tenir aixopluc i menjar assegurats. Quan algú prefereix ser un reclús a viure a casa, és que la societat té una greu malaltia. 

En aquest cas, el malalt és el Japó, on els arrestos a delinqüents més grans s'han duplicat els últims deu anys: de 80 casos per 100.000 residents entre el 1995 i el 2005 a 162 entre el 2006 i el 2015, segons un informe de la policia japonesa. 

El mateix informe xifra en 48.000 els delictes comesos per les persones més grans de 65 anys, fet que suposa el 20% de totes les detencions. Clar que potser Donald haurà de robar més d'un dòlar per assegurar-se que el condemnen a presó per una llarga temporada. 



8 Comentaris

Més recent Anterior