Vaig parlar fa un temps de 'hijos de los hombres' la pel·lícula del director de cinema mexicà Alfonso Cuarón. La pel·lícula és brutal, Cuaron aconsegueix crear un quadre desolador de nosaltres mateixos amb un impressionant traç hiperrealista, aconsegueix atrapar i posar-te els pèls de punta amb un desoladora i impecable ambientació de tall realista d'un futur no massa llunyà que esglaia per la seva cruesa. Cuarón es mou a la perfecció pel fang que som com a espècie i que retrata de manera magistral. I compte, perquè la pel·lícula del 2006 toca un tema real i actual com és dels refugiats, tancats en gàbies al que en queda de la City, i ho fa en una dimensió que encara no s'ha donat, però que tot apunta a que arribarem a aquest punt d'obscenitat que reflexa el directgor mexicà, y diria que no tardarem massa. En certa manera a la Gran Bretanya els seus fills al poder ja ha començat a donar els primers passos. A Hungria també i més que s'hi aniran apuntant.
L'embarcació -que s'ha de remolcar en no tenir govern propi- compta amb 222 cabines instal·lades en barracons prefabricats acoblats a bord formant tres altures habitables i espais comuns sobre coberta.
Albergarà almenys durant 18 mesos exclusivament homes que hagin iniciat el procés amb els serveis d'immigració. Una mesura que segons el primer ministre, Rishi Sunak, contribuirà a estalviar els contribuents i reduirà la pressió sobre els hotels.
Tot i això, nombroses associacions de drets humans han mostrat el seu rebuig pel que consideren un atemptat contra la llibertat i la dignitat dels usuaris de la barcassa, que no podran desembarcar sense autorització. El Consell de Dorset, liderat pels conservadors, i el parlamentari també conservador Richard Drax, s'han sumat a les veus crítiques. Construïda el 1976, la barcassa ja va ser utilitzada pels Països Baixos fa dues dècades per allotjar immigrants. Fins ara es trobava al port de Gènova, base des d'on s'oferia com a residència flotant i d'oci adreçada a un públic jove i d'escàs poder adquisitiu.
"Una vida a bord de luxe", es llegeix encara a la web de la firma comercialitzadora, que destaca el bar i les sales de jocs amb dards i billar.
Tot això deuen ser els valors europeus dels que tant s'en vanten sovint els governs.
Este tema, tristemente es parecido al anterior de los desahucios, ( lo siento no llegué a comentarte) el drama humano que hay detrás siempre es terrible, la cuestión es conciliar los derechos de todos y eso siempre es complejísimo. Un país receptor de refugiados/ emigrantes se supone que debe priorizar los derechos de sus ciudadanos, frente a los foráneos, imagínate España ¿sería lícito habilitar viviendas dignas para los refugiados, tal cual merecen, si no las hay para los propios ciudadanos? Por eso estas medidas, sin duda terribles e inhumanas pero… ¿ qué hacer?
ResponEliminaUn abrazo!
PD
Respuesta a mi propia pregunta, redistribuir mejor la riqueza en todo el Planeta. Si no se hace esto, no hay solución posible. Mientras la gente se muera de hambre o exista peligro de morir en su tierra, huirá a otra.. ¿ los cien o dos cientos, mil billonarios del Planeta repartirán lo que les sobra por todos lado algún día? Va a ser que no… de hecho ellos serán más y más ricos y los pobres, serán más y aun más pobres : (
Me falta ( porque se lo comió el blog) ¿estarán dispuestos los cien o docientos mil billonarios del Planeta a repartir lo que les sobra por todos lados ? Va a ser... que no.
ResponEliminaEn la pregunta ya das la respuesta, eso es, va a ser... que no.
EliminaEncima, Gran Bretaña como el resto de países europeos, necesita de estos migrantes, muchos de los refugiados no ya de guerra, sino climáticos, y más que seguirán viniendo, cada vez más. Si no somos capaces de solucionar los problemas en origen. Solo los chinos lo han entendido, aunque quizás han empezado a intervenir demasiado tarde.
ResponEliminaUn abrazo.
https://www.lavanguardia.com/internacional/20230509/8950086/china-acepta-inmigrantes-pese-necesita.html
https://www.iisd.org/es/articles/inversion-china-en-africa-aumenta-mientras-el-valor-de-proyectos-y-el-comercio-bilateral
ResponEliminaLos Chinos prefieren enseñar a pescar, o mejor dicho, pescar ellos en África. Tiene allí muchos intereses en tierras raras, y a fe que les han pasado por delante a europeos y rusos.
recuerdo que Durruti, no se porque me ha salido esto ahora, ya ves, quería poner a los "maricones" en un barco y bombardearlo, porque minaban la moral de la tropa.
ResponElimina¿Qué tiene que ver con la entrada?, nada, pero esto del barco me ha hecho recordar aquella idea de una persona que es mirado como un héroe.
Salut
PD: María ya lo ha expuesto todo con claridad meridiana y me uno a sus comentarios
Durruti el moderado, li devien dir,
ResponEliminaSalut