Marcel Broodthaers, poeta belga, amic de René Magritte, va abandonar l'escriptura, convençut que l'abisme entre fer, dir i comptar era infranquejable. El 1964, va arribar a la conclusió que el llenguatge no tenia sentit, que era únicament una carcassa, un embolcall, buits. El seu darrer treball va ser una sèrie de caixes albergant poemes no escrits, el no-res. El que mostraven era la possibilitat d'un poema: aquesta ambigüitat final que cadascú pot interpretar com vol. O no interpretar. 

Jean Arthur Rimbaud va deixar d'escriure als 24 anys, convençut que no hi havia res més que volgués dir, que ja estava tot dit. Va deixar una poderosa obra que 180 després de la seva publicació connecta amb lectors de totes les generacions, i es va embarcar en una vida fosca a Etiòpia de traficant d'esclaus. Resulta impossible connectar el poeta que va escriure Una temporada a l'infern i el bateau ivre, amb l'home va morir només en un hotel, malalt i amargat.

Ningú al seu moment va saber que Herman Melville havia deixat d'escriure. De fet., Rimbaud es va submergir en una vida sense escriptura, només li ho va comunicar a Verlaine i a la seva escassa família per carta. En el segle XIX, un escriptor no era la celebritat que és avui en dia. Celebritat a la que s'obliga a opinar, a signar llibres i a aparèixer en congressos, debats i en revistes d'entreteniment, que l'únic que fan és distreure'l de l'escriptura, fins al punt d'afectar, de condicionar la seva obra.

JD Salinger és un altre cas d'un escriptor que va deixar d'escriure (sembla) durant els últims 40 anys de la seva vida, encara que pel que sembla va estar escrivint la seva gran novel·la de la qual no se sap res, de moment.

El cas de Juan Rulfo és diferent Rulfo va deixar d'escriure per que se li va morir el tio Celerino que era qui li explicaba històries com la de Comala.

Explica aquests casos d'escriptors que van deixar d'escriure, Isabel Coixet, a diversos mitjans, i recorda una anècdota de Reynolds Price. "Aquest diu als seus estudiants que per una setmana han de guardar en un calaix els textos en què estiguin treballant sense reescriure'ls ni tocar-los. No pot ni tan sols afegir una coma. A la setmana, els reuneix tothom a classe i els pregunta si han complert la tasca. Tots alcen la mà. El professor els mira un moment i, abans de sortir per la porta, els diu que qualsevol persona capaç d'abandonar un text una setmana sencera, o un sol dia, mai no arribarà a ser escriptor".