Els misteris agraden a l'ésser humà i la seva història és plena de mites que responen a incògnites per a les quals no es coneix la resposta. Una de les figures llegendàries més famoses és la del monstre del llac Ness, a Escòcia, conegut popularment com a Nessie. El seu origen no està del tot clar, però ara un grup de més de 200 investigadors voluntaris intentarà acabar amb el suspens. I és que aquest cap de setmana han dut a terme l'operació més ambiciosa dels darrers 50 anys per trobar el monstre. Empren equips d'alta tecnologia amb l'objectiu de detectar qualsevol indici de la seva existència. Els organitzadors, el Centre del Llac Ness i l'Equip d'Exploració del Llac Ness, han aportat també drons amb càmeres infraroges, detectors submarins i càmeres per retransmetre en directe. Això sí, el llac fa més de 36 quilòmetres de llarg i té més de 200 metres de profunditat, pel qual hauran de treballar de valent per aconseguir l'objectiu. "Busquem esquerdes a la superfície i demanem als voluntaris que ho enregistrin tot", ha explicat Alan McKenna, un dels participants, a la BBC. 

Aquesta sí que és una notícia del mes d'agost, una 'serp de l'estiu' i com sol passar amb el periodisme d'investigació,  avui dilluns no sabem res de com ha anat la cerca del presumpte monstre del Llac Ness, potser perquè la notícia ja no es noticia. El que no entenc com 200 éssers amb sentiments poden perdre temps i diners en una cerca inútil. A més, no crec que als indígenes de la zona els interessi molt que es desveli el misteri, no deixa de ser un atractiu turístic per a ells. Un atractiu que desapareixeria en cas de constatar la no-existència del monstre.

Amb el presumpte monstre del Llac Ness passa com amb els ovnis, a la que tothom porta un mòbil a la mà llest per gravar, no se n'ha vist ni un. A més, pel que fa a monstres, ja en tenim prou a tot el planeta, són bípedes i amb nul atractiu turístic.