El periodista i professor Antón Losada no ha dubtat aquest dilluns a parlar de l'acte del PP aquest diumenge a Madrid en contra de l'amnistia com a "una falta de respecte" als que no pensen com ells.


A l'habitual tertúlia política de 'Hoy por hoy' de la Cadena SER, l'analista gallec considera que la concentració a la Plaça de Felip II de la capital espanyola va ser una "teràpia col·lectiva" de persones que protesten "perquè no surt el que ells han votat". "Votants que es manifesten contra un país que no els agrada i una societat que no els agrada. És un grup que creu que té la raó i que no entén per què no se la donen. No entenen per què els altres ens resistim a ser canviats", expressa.

Losada ha subratllat que es pot estar a favor de l'amnistia als implicats del procés "i no per això ser un corrupte, un delinqüent o tenir com a objectiu la destrucció d'Espanya". Per aquest mateix, ha demanat tant als "oradors d'ahir" a la concentració com als assistents aprendre "que es pot discrepar, tenir idees diferents, tenir principis, ser una persona honrada, estimar el teu país i defensar la legalitat, i no ser un corrupte i un immoral”.

A la mateixa tertúlia, Losada s'ha preguntat quin era el motiu de la protesta atès que encara no s'ha presentat cap llei d'amnistia ni se'n coneix el contingut. "¿L'objectiu quin era? Fer una abraçada afectuosa a Feijóo perquè vagi amb entusiasme a la seva investidura? Protestar contra alguna cosa que no ha passat encara? Protestar contra una altra investidura que tampoc ha succeït encara? 

Quin era l'objectiu? A més de criticar i faltar el respecte a tots els que no pensen com ells, què més? Dubtar de la integritat moral d'algú simplement perquè pensa diferent de tu, o dir-li que és un indecent, és una manca de respecte. trucar a algú immoral perquè pensi diferent", ha conclòs.