Hi ha gent que es pregunta si podran desfilar la cabra de la Legió i el gos de la Policia en la desfilada d'avui en la celebració del 12 d'octubre després de la Llei de Benestar Animal. 

Francament no entenc el sentit d'aquesta pregunta, són animals professionals encara que no cobrin un salari.  Més aviat, la gent s'hauria de preguntar per què desfilen els legionaris, que, per cert, em sembla no els va crear Millan Astray, sinó Mickey Rourke.  

Dit això, aquesta festa que hauria de ser de concòrdia i unió de tots els espanyols encara que el que se celebra ja no se sap exactament què és, ha acabat en contra de la concòrdia, gràcies als seguidors de la dreta que, sistemàticament es dediquen a esbroncar i insultar el president del Govern quan aquest no és del PP, i aquest any a sobre, aquests miserables l'han insultat amb el 'que te vote Chapote'. Potser, i a la vista de lamentable espectacle, el 12-O es podria o hauria de dir el jorn dels miserables.
L'escriptor Benito Pérez Galdós ens va enviar una recomanació als espanyols del futur. El trobareu a L'equipatge del rei Josep, la primera novel·la de la segona sèrie d'aquest gran fris narratiu que són els Episodis Nacionals. Galdós escriu: “Escolteu, per favor, el missatge que manen els morts: reconeixement, reconstrucció i perdó”.