El colpista Antonio Tejero es manifesta públicament a El Español per denunciar la misèria del Govern de Pedro Sánchez i els seus malignes aliats - comunistes, separatistes, feministes, etarres - Tejero també diu que té les facultats mentals intactes, potser perquè ningú cregui que és un despropòsit producte d'una possible demència o un deliri de geriàtric gaga. El colpista és coherent amb la seva biografia, i encara que unes quantes generacions d'espanyols no saben qui va ser, passarà a la història. També incrimina al rei en l'intent de cop d'estat. Però això de Tejero no és preocupant. no deixa de ser un personatge de sainet o d'una pel·lícula de Berlanga. Diu l'home que està en plena possessió de les seves facultats mentals, i jo em pregunto si mai les ha tingut. És un trist i lamentable esperpent que malgrat tot passarà a la història amb el tricorni, el bigoti i la pistola a la mà, i els forats dels trets al sostre del Parlament.

A Argentina, la radicalitat és més preocupant. El símbol que defineix el candidat Javier Milei és la serra mecànica, un invent que relacionem amb el sanguinari terror de pel·lícules de sèrie B. No hem de confondre l'alleujament dels resultats de diumenge amb el perill, que segueix aquí, de la segona volta. Milei utilitza constantment la paraula 'carajo' perquè el seu únic model ideològic, filosòfic i moral és la 'carajocràcia', que s'acabarà estudiant a les facultats de Ciències Polítiques.

El que preocupa, el que espanta no és Tejero, és Milei, el candidat no és un analfabet, és catedràtic, economista i podria participar perfectament com a protagonista a la pel·lícula Idiocràcia, que cada vegada és menys distòpica. Sobre ell i les eleccions argentina hi ha unes interessants  declaracions de Pepe Mujica a l'huffpost sobre el resultat de les eleccions a argentina.: L'Argentina és una cosa indesxifrable, per què és un país que té una mitologia Com s'explica que el ministre d'Economia amb una inflació com té l'Argentina (138%) lluitarà a la Presidència? Pel suport d'una cosa que no està conforme amb ell, però que el votaran, que es diu peronisme. Aquest animal existeix, és una mitologia que té el poble argentí, aleshores això trenca tots els esquemes. Què sé jo? Que li vagi bé a l'Argentina, això sí”, va dir davant els mitjans Mujica.

També va ser preguntat per Javier Milei, i va ser rotund: "Com s'explica que el poble més culte d'Europa, que va viure la República de Weimar, va ser capaç de votar Hitler?" "Els pobles, quan hi ha una hiperinflació que els castiga, són capaços d'agafar-se a un ferro roent", va afegir.