{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

DE QUI ÉS EL "PROBLEMA" DE LA IMMIGRACIÓ?

Aquest article es va publicar a El Periódico de Catalunya, el 8 de maig del 2000, poc després de l'obtenció de la majoria absoluta pel PP a les eleccions del març d'aquell any i precedint la nova Llei 8/2000. Però podia haver estat escrit avui mateix - Manuel Delgado.

Es va parlar de tot a la recent reunió del Fòrum de la Immigració, a Madrid? S'haurà parlat de la responsabilitat de l'Estat espanyol als centenars d'immigrants morts que recollim a les nostres platges, víctimes no només de les màfies i del mar, sinó també de l'assetjament a què els sotmeten les nostres forces de seguretat? ¿Es va abordar l'entusiasme amb què la premsa contribueix a la llegenda de la «invasió» i l'«amenaça» migratòries, aquest espantall amb què el govern pensa justificar davant de l'opinió pública la imminent reforma de la nova llei d'estrangeria? ¿S'haurà plantejat el paper actiu del PP en recents aldarulls racistes, com en els casos de 'El Egido' o, més recentment, a Totana? ¿S'ha estudiat el tracte que reben els immigrants detinguts a les comissaries i als centres d'internament, amb assumptes tan foscos com el de fa uns dies a Lanzarote? ¿Algú s'haurà preguntat com es pot fer una pedagogia del respecte pels nouvinguts, si tot un ministre de l'Interior com Mayor Oreja els compara amb terroristes?

O no? ¿O s'haurà parlat -com el que s'ha publicat dóna a entendre- del que és sempre: «el problema de la immigració», aquest «problema» que es fa creure que ho tenim nosaltres i són ells, quan la veritat és que ho tenen ells i som nosaltres?

Ara bé, tranquils. Ens cal el consol de saber que un partit com el de Haider a Àustria o el de Le Pen a França no arribarà mai al poder a Espanya. Ja hi està.

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. No hay sólo un motivo, son muchos, y es a nivel global. Las puertas están abiertas y nos hemos de acostumbrar.

    ResponElimina
  2. El que preocupa és que l'article és de fa 23 anys, però podria ser d'avui mateix, vol dir que no hem avançat gaire, per a no dir gens.

    ResponElimina