{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

MADRID EM MATA

Una cosa és que s’agraeixi que la política sigui previsible i una altra de molt diferent que els polítics no surtin del guió quan passa l’inesperat. Això ho ha sabut interpretar Emmanuel Macron, que ha fet de la versatilitat la seva ascesi. I Pedro Sánchez, que té similituds amb el president francès, quan va justificar les seves renúncies per pactar amb els independentistes al·ludint a la regla de fer de la necessitat virtut, comenta Màrius Carol a la vanguardia.cat

Per la mateixa senda sembla avançar el popular Juan Manuel Moreno Bonilla, que presideix la Junta d’ Andalusia. Mentre Alberto Núñez Feijóo feia el paper de la trista figura amb la pallissa del ninot de Sánchez davant la seu socialista de Ferraz, Moreno ha condemnat sense tebieses (ni perífrasis) aquest espectacle impresentable de la ultradreta. Com que les paraules no són neutrals com un casc blau, ni toves com un rellotge dalinià, les reprodueixo sense treure-hi una coma: “És inacceptable, del tot, que es faci una figura del president de tots els espanyols i sigui apallissada i agredida. Em sembla que és una cosa que hem de rebutjar de manera contundent, com estem fent la majoria dels demòcrates. Em va semblar absolutament vergonyós”. Fi de la cita.

L’ambigüitat no la van inventar els desinformats, sinó els temorosos. No es perd un vot per dir les coses pel seu nom, en tot cas s’extravia quan es posa sordina a les paraules o mordassa al sentit comú. Moreno ha demostrat amb la condemna dels fets la seva desinhibició i la confiança en si mateix.

No és la primera vegada que el president andalús ens sorprèn, sortint-se de la línia oficial de donar canya. Fa poc més d’un mes el vam veure firmant un acord amb la vicepresidenta Teresa Ribera, per al desenvolupament sostenible de l’àrea d’influència del parc nacional de Doñana. Pel camí hi va haver se­rioses discrepàncies. Res que no formi part de les regles del joc de la política intel·ligent. Però al final fins i tot es van fotografiar passejant per Doñana com en un anunci de colònies. S’agraeix aquesta manera de fer política. La democràcia de trinxeres no només tensa, sinó que sobretot cansa. L’estil del president andalús convida a l’esperança. Tot i que caldria tenir en compte que Moreno Bonilla no és a Madrid, ja que segurament Feijóo de seguir a Galícia hauria dit més o menys el mateix. Madrid em mata, diu Elvira Sastre, i Feijóo ja se n'ha adonat en les seves pròpies carns. Moreno Bonilla farà bé de prendre deguda nota quan li ofereixin ocupar el lloc de Feijóo, hauria de saber que tot el seu tarannà i bonhomia seran engolits per aquest Madrid absorbent i tòxic. Avisat està.

Publica un comentari a l'entrada

7 Comentaris

  1. Lo que sucede es que estos no aprenden y no están a la altura. No es un partido conservador al uso, y son tan decantados, ahora por Vox, a la derecha que en ocasiones se confunden.
    Esto de Doñana es de nota. Simplemente no es de recibo, y si este señor se ha decantado por la supervivencia del paraje ha sido porque está presionado por Europa y el castigo que recibiría de allí, no por mérito propio.
    Veremos.
    Salut

    ResponElimina
  2. Tens una bona part de raó en el tema de Doñana, pero el problema es Madrid que ho fagocita tot. Mira com va canviar a primer a Casado i després a Feijóo.

    Salut, i guardam dos enciams de fulla de roure, que són els millors de tots.

    ResponElimina
  3. Comparto la idea que trasladas en tu art. es bueno, no, es imprescindible que los partidos salgan de sus trincheras y consignas partidistas arremetiendo por norma al contrario.. así que bien por Bonilla.. haya hecho lo hecho por el motivo que sea. Lo que a mi me llama la atención es el bombo que le han dado a esta cafrada de energúmenos, pero que no deja de ser una puesta en escena infantil de gente sin civilizar en una noche de borrachera, cuando en este país se han quemado banderas, retratos de reyes y todo el mundo le ha quitado importancia… porque claro, es cuestión de ideología, disconformes con la corona, nada.. todo normal y ahora, que les toca a ellos, se rasgan las vestiduras…y convierten una estupidez, en cuestión de estado.. Esta ley del embudo constante es la que me cuesta comprender.. en fin

    Muy feliz día de reyes y que no quemen ni a paleen ningún monigote, aunque los haya a montones en este país : ) Un abrazo muy fuerte.. y a jugar con lo que te han traído los reyes : )

    ResponElimina
  4. No es lo mismo quemar una foto del Rey que eso del monigote. Como no es igual un escrache y lo que le hicieron a la Familia de Pablo iglesias. Quien siembra vientos, recoge tempestades.
    Hace mucho tiempo que dejé de jugar, así que los Reyes no me han traído nada, bueno, algo si me trajeron. Ayer llovió justo durante la cabalgata.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  5. Síiii, mil gracias, funicona de maravilla, soy tan tonta que si no me lo dices no lo hubeira visto, para la sigueinte ya sé donde clikar ¿ ves? tú has hecho hoy de rey Mago.. hay muchos tipos de juguetes, este tuyo fantástico, graaacias!
    Un beso Baltasar!!

    PD
    No es lo mismo según para quien : ) todo está mal, para mi, al menos.

    ResponElimina
  6. Ya, hacerse mayor es renunciar a la felicidad, aunque sea por un instante. Siempre hay algo que no encaja, que no funciona.

    Un abrazo!. Una abraçada!

    ResponElimina