ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

MÉS SOL QUE ESTAR SOL

Schopenhauer deia que “la solitud és el patrimoni de totes les ànimes extraordinàries”. Quan acceptes que viure implica dificultats i tot i així tries apostar per la vida, et tornes més fort, lúcid i desaferrat, encara que estiguis més cansat. Dit altrament: quan viure és dur, apostem per la Vida. Siguem amables i busquem créixer. Preferim crear que creure. I a la vida pràctica, actuar en lloc d'esperar. Sigues fidel als teus valors sense esperar recompenses, i evita així caure en enganys. Fes les coses per convicció, sense esperar resultats i no et deixis desanimar pels interessats, venedors de fum, tòxics, grimpes, turistes de baratet del mercat de les idees, filòsofs de l'Instagram de caputxí i escuma. Jordi Nadal parla de la solitud, d'afrontar-la, d'atrevir-s'hi. En aquesta foto, aparentment es veu una persona sola en una platja immensa, dic aparentment per què és possible que ella no se senti sola en absolut, mentre que una altra persona es pot trobar terriblement sola en un lloc curull de gent. Potser hi ha més solitud en l'èxit que en el fracàs.

Cal pensar que moltes coses depenen d'un mateix. Tot i que hi ha moments per delegar en altres, per demanar ajuda, per fer les coses col·lectivament, en qüestions essencials, estem sols i l'elecció és només nostra. La solitud pot ser compartida ocasionalment, no es tracta d'estar més sol que estar sol, que ens deia el poeta Neruda. I és que potser i en el fons, la solitud sigui més interior que exterior.

No em demanis que no pensi, en veu alta, pel meu bé, Ni que pugi a un tamboret, si vols provaré de créixer i a deixar de culpar als altres dels meus errors, car és arribada l'hora de sortir del forat de les excuses i reconèixer-se sense rubor. El Serrat poeta ens ha ensenyat el camí d'anar per la vida en dues cançons.

English French Spain
Sabadell, a 30 de gener de 2024

Publica un comentari a l'entrada

12 Comentaris

  1. Palabra que no tiene traducción al castellano.
    Es interior. Y es lo que uno desea cuando llega a cierta edad.
    Si se acompaña, además, con una ciudad pequeña, donde desconoces al casi cien por cien de sus habitantes, la cosa cuadra con un notable alto.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. se suposa que es desitja la solitud a partir de certa edat, jo ja hi vaig néixer. Però, en canvi, la gent és queixa quan de gran està sola, o se sent sola. Si no fos que hi hagi alguna discapacitat, podria ser que no hagin après a viure al llarg de la seva vida.

      Salut.

      Elimina
  2. Tus opiniones son muy sensatas y por mi parte las comparto. Naturalmente es lo que hemos ido viviendo y el punto al que hemos llegado lo que propicia reflexión y sobre todo meditación, se agradece el post.

    ResponElimina
  3. Lo importante no es vivir sino haber vivido.

    ResponElimina
  4. Desde la adolescencia he aprendido a estar solo y disfrutar de muchas cosas solo. A día de hoy he dicho que jamas me ire a vivir con nadie otra vez y de este agua no voy a beber, estoy seguro. Cuando uno aprende a estar solo es más fácil comunicarse con el mundo porque lo haces desde una posición diferente, creo yo, no necesitas que nadie te apruebe.
    Un saludo.

    ResponElimina
  5. En tu caso debo de darte toda la razón.

    ResponElimina
  6. ¡Qué entrañablemente poético te has levantado esta mañana FRANCESC! meencanta!! yo no tengo ninguna duda sobre esto y mira que las tengo sobre casi todo.. La soledad no es un estado físico, es un estado metal, íntimo y supongo que en general es una cierta incapacidad para concetarte a todo lo que te rodea, yo jamás me he sentido sola, supongo que por eso me considerio afortunada y no, no se trata de necesitar o no la aprobación de nadie, aunque en cierta forma tb, creo que es más la sensación de sentirte agusto contigo misma y en paz, sabiendo que digas lo que digas o hagas lo que hagas, por equivocado o estúpido que sea, tienes la suerte de contar con gente incondicional que sabes siempre, siempre van a estar ahí. Suceda lo que suceda fuera, eso es lo que nos hace sentir felices en soledad, tener la certeza de ser queridos de que de verdad le importamos a alguien y a partir de ahí vivir disfrutando de todo lo que nos regala la vida .. que así sea para ti. Un beso FRANCESC!!

    PD
    Serrat siempre será nuestro médico de cabecera, tienes recetas para curarlo todo ; )

    ResponElimina
  7. Quise decir .. en mi arameo habitual CONCECTARTE ; )

    ResponElimina
    Respostes
    1. Haiku: Solitud

      Fidel companya
      no et facis l'estranya
      saps que em tens.

      * * *

      Elimina
    2. ¡Qué bonito! nunca la soledad estuvo tan bien acompañada ; )

      Elimina
    3. Me gustan mucho los haikus, se puede decir mucho con 5-7-5

      Tengo más de 700 aquí, casi todos míos:https://musicaimusics.blogspot.com/

      Elimina
  8. Recurriendo a Serrat:
    De vez en cuando la vida
    Se nos brinda en cueros
    Y nos regala un sueño tan escurridizo
    Que hay que andarlo de puntillas
    Por no romper el hechizo.

    Un fuerte abrazo!

    ResponElimina