LAPSUS DE CAMPANYA

El tràfec de les campanyes electorals dona peu que els polítics cometin de vegades lapsus. Això ha passat aquests dies a Galícia al president del Partit Popular i expresident de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, que s'ha bolcat a la seva terra perquè el seu successor, Alfonso Rueda, sigui reelegit president.  En un clar homenatge a Mariano Rajoy o Pablo Casado, Alberto Núñez Feijóo es va presentar en una explotació agrària a Galícia. Allà va parlar a les càmeres abillat amb un jersei de coll alt a l'estil Steve Jobs i una americana, que és com vesteixen els agricultors gallecs de tota la vida. Amb un tractor de fons, va assegurar que el Govern és "urbanita" i no coneix el sector agrari espanyol. Després es va marcar una frase de vuit segons en què va cometre ni més ni menys que tres errors.  "El president del PP va criticar "la culpabalización (sic) i 'la estigmitación' (sic) de la ramaderia, fent-los responsables de les emissions de metanol (sic) a l'atmosfera". Errors a part, evidentment Feijóo va confondre el metà amb el metanol, que sonen semblant, però són molt diferents".  Això va donar peu a tota mena de comentaris a X (abans Twitter), com és habitual quan els protagonistes de la relliscada són polítics. I entre els escrits destacava el del ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, el socialista val·lisoletà Óscar Puente, molt actiu en aquesta xarxa. Amb la seva habitual mordacitat, va escriure de Feijóo: “Podia ser enginyer químic. Però tampoc va voler”, en al·lusió a l'afirmació que va fer el líder del PP al debat d'investidura de Pedro Sánchez, on va assegurar que podria ser president si cedís a les demandes dels independentistes, però no volia. El fet no és nou, Alberto Núñez Feijóo té problemes amb les vaques des de fa temps. En una visita a una granja dins d'una campanya anterior, ja va preguntar l'home perquè les vaques tenien nom de dona, i és que encara que presumeixi de ser un home de camp, i s'abilli com un home de camp, el senyor Alberto Núñez Feijóo és més urbà que un semàfor.

12 Comentaris

  1. Ricard

    Sort em farem de la intel·ligència artificial...
    Al menys el seu "homínid antecesor" conegut com a Rajuá tenia les coses ben clares: Un plato es un plato...

    Reply Delete 07 de febrer, 2024
    1. Francesc Puigcarbó

      Y los españoles son muchos españoles, mientras que los catalanes hacen cosas. Supina ignorancia, o ignorancia supina.

      Reply Delete 07 de febrer, 2024
  2. Tot Barcelona

    Pienso que esto es mucho más que dos comunidades, esto es generalizado, con directores de partido que tienen nula capacidad de saber que es lo que sucede en el campo, más preocupados por su estabilidad en el poder que por los problemas cotidianos, y sigo pensando, porque es lo que me demuestran, que acrecientan una desafección política creciente, y que el personal está hasta las narices de tanto político.
    Nadie está a la altura, y nos gobiernan, ya lo sabes, los últimos de la clase, pero el problema es que hay muchos gobernando para tan poco ciudadano.
    Salut

    Reply Delete 07 de febrer, 2024
    1. Francesc Puigcarbó

      Recorda l'Estanislao Figueras: Señorías: ya estoy hasta los cojones de todos nosotros, y s'en va anar a França.

      Reply Delete 07 de febrer, 2024
  3. Fackel

    Algunos blogueros ante comentarios de este tipo de personajes suelen decir que gobiernan o que pretenden gobernar los últimos de la clase; pero que hay muchos mediocres como el citado, no me cabe duda; lo que sí parece es que el nivel de la clase no es mucho más elevado. No quisiera IA de la clase de individuos que hacen un recorrido desde la mediocridad a la corrupción.

    Reply Delete 07 de febrer, 2024
  4. Francesc Puigcarbó

    El nivel de la clase es bastante más elevado, al menos entre la clase bloguera. Pero es que Feijóo es un reincidente habitual, tenia un conselleiro de cultura que decía que Carmina Burana era una cantante gallega.

    Reply Delete 07 de febrer, 2024
  5. Anònim

    No me refería a la clase bloguera sino a la sociedad española. Respeto y me agradan mucho los blogueros.

    Reply Delete 07 de febrer, 2024
    1. Francesc Puigcarbó

      Entendido, a mí también me gustan los blogueros, pero la puntualización és oportuna y de agradecer.

      Reply Delete 07 de febrer, 2024
    2. Fackel

      Era yo, se me fue otra vez el dedo. Gracias.

      Reply Delete 07 de febrer, 2024
    3. Francesc Puigcarbó

      Lo deducí sagazmente. Saludos.

      Reply Delete 07 de febrer, 2024
Més recent Anterior