Sempre que sento o llegeixo declaracions explosives o extemporànies de dirigents polítics, com ara la darrera d’Ayuso, relacionant el tancament dels toros amb la sequera catalana, o qualsevol de les frases impertinents de Nogueras al Congrés, tinc una primera reacció depressiva, que després relativitzo pensant en Alcibíades, l’estrateg d’Atenes, un tipus tant impertinent i frívol com deslleial.
Va trair, successivament, Atenes, Esparta i els perses. Retornat a Atenes, aprofitant-se de les tensions internes de la ciutat i després d’una aventura naval a Sicília, va afavorir la guerra civil i va acabar assassinat a Frígia pels perses.
L’historiador Plutarc (un dels primers cronistes de la cultura occidental) n’explica moltes anècdotes de joventut. Alcibíades era guapíssim, intel·ligent, enlluernador i, alhora, voluble, arrogant, displicent. És paradoxal que el seu mestre fos Sòcrates, amant de la veritat i tan lleial a Atenes, que no va acceptar l’oferta de fugir quan el van condemnar, injustament, a mort. Sòcrates va dir que el compliment de la llei és essencial, fins i tot quan la llei és injusta. I es va empassar la cicuta. Plutarc subratlla el contrast entre el talent i l’educació socràtica d’Alcibíades i la seva tendència a la traïció, la demagògia i la falta d’escrúpols. El jove Alcibíades tenia un gos magnífic amb una cua molt vistosa. Un dia li va tallar la cua i es va passejar per Atenes amb el gos mutilat. Els seus amics li van dir que tothom el criticava per la salvatjada que havia fet amb el gos. Alcibíades, rient, va contestar: “És precisament el que buscava: que els atenesos parlin d’això i no diguin de mi coses pitjors”. Amb frases estúpides i bàrbares exageracions, obliguen la ciutadania a banyar-se cada dia en un llac d’excrements, la pudor dels quals eclipsa tot allò que és veritablement important. Antoni Puigverd a la vanguardia.
Me gustaría saber un par de cosas:
ResponEliminaSi el señor Puigverd no se considera parte de esa ciudadanía, esa que es engañada y él queda impune.
Y si todos los que no concordamos en la totalidad con su escrito, formamos parte de esa ciudadanía.
Salut
Jo diria que ell no se'n considera part d'aquesta ciutadania, com jo, o com tu, com molts... és la tribu dels equidistants.
ResponEliminaSalut
No sé què dir, de veritat.
ResponEliminaTot és molt compleix...
No et pensis, és el factor humà amb les seves misèries morals i ètiques. El tinglado de l'antiga farsa.
ResponEliminaMira, et posare un exemple d'avui mateix. Feijóo ha dit: València ha estat la primera comunitat a ajudar a Catalunya per la sequera. Doncs no, mentida, manipulació. Suposant que aquests vaixells portin aigua a Barcelona (6 vaixells diaris és el 10% del consum de l'àrea metropolitana en un dia), l'aigua que portaran aquest vaixells no és valenciana sinó de la mar Mediterrània, i la dessaladora és del Govern Espanyol. O sigui que la Comunitat Valenciana és un mer actor passiu en aquest tema, però, en canvi, ells ho adornen com si fessin a Catalunya el favor de la seva vida. Ja ho deia Fuster: algú ens vol enganyar, això és la mentida.
ResponEliminaSalut.
Passa igual con Mequinensa i Aragó.
ResponEliminaÉs tot deplorable.
No es salva ningú.
Salut
Els meus sogres tenien un veí que era de Mequinensa, però ell deia que era de Micanensa.
ResponEliminaEspanya és una catifa d'estil patchwork, però feta de trossos de tela esparracats i puçosos, mal cosida i que no saben fer res més que anar-se tirant les puces els uns als altres. (Si, ja ho sé, em repeteixo molt amb això de la catifa)
ResponEliminaPos digues que es una alfombra, però catifa o alfombra, és tal com bé dius.
ResponElimina