La multitudinària manifestació celebrada aquest diumenge a Donostia/San Sebastián contra el “genocidi” a Gaza ha conclòs amb una impressionant performance a la Peine del Vent, on centenars de persones han emulat les dramàtiques imatges de cadàvers apilats a la franja palestina. La marxa ha estat organitzada per representants de la cultura basca, agrupats sota la iniciativa Kulturatik, i hi han assistit, a més d'alguns dels principals creadors bascos, representants de PNB, EH Bildu, PSE i Podem.
La multitudinària manifestació ha discorregut pels passeigs de La Concha i Ondarreta, acompanyada d'actuacions musicals i intervencions artístiques dirigides a denunciar el genocidi a Gaza. Les imatges més impactants de la manifestació, però, han arribat al final de la manifestació, juntament amb l'emblemàtica obra d'Eduardo Chillida.
Allà, bona part dels manifestants s'han estirat a terra per dibuixar una figura humana i representar així la mort de milers de palestins a Gaza. Ho han fet sota el so de les sirenes antiaèries que anualment recorden el bombardeig de Gernika el 1937 i amb una imatge del Guernica de Pablo Picasso.
L'acte ha finalitzat amb la lectura d'un manifest en eusquera i castellà a càrrec de les actrius Itziar Atienza, Mireia Gabilondo, Aitziber Garmendia, Joseba Bengoetxea i del palestí Mohamed Farajallah, que han fet una crida a la població a "no acostumar-se" a allò que està succeint a Gaza.
"No volem acostumar-nos que un estat racista i criminal mati cada dia centenars de persones innocents", han assegurat, després d'això han denunciat la "tebiesa còmplice del 'món lliure i civilitzat' presidit pels EUA i seguit per la UE".
El manifest ha advocat per no normalitzar que a Gaza "cada deu minuts es mati i es fereixi un nen" o que "cada dia més de deu nens perdin una o les dues cames".
"Estem davant d'un genocidi, un apartheid sistemàtic. Per això interpel·lem els nostres dirigents i polítics que cessin totes les seves relacions comercials, militars i diplomàtiques amb Israel i aprofitem l'assistència i l'adhesió a aquesta manifestació de partits polítics que tenen responsabilitats de govern a Ajuntaments , diputacions forals, Govern d'Euskadi, Govern de Navarra i Govern d'Espanya perquè consumeixen la ruptura com més aviat millor", han indicat. - lavanguardia.com
Sobre la guerra a Gaza, podeu trobar molta informació  independent a the electronic intifada.