Tot i que no constava en les seves previsions, el veto als pressupostos de la Generalitat del 2024 -especialment el dels comuns- ha forçat Pere Aragonès a avançar les eleccions al Parlament de Catalunya. Seran el diumenge, 12 de maig. Ho ha anunciat aquesta tarda des de la galeria gòtica del Palau de la Generalitat. El president ha reunit els membres del Govern al Consell Executiu extraordinari només conèixer-se la votació al Parlament, mitjançant la qual s'ha rebutjat que es tramitin els comptes de la Generalitat. La cita ha començat a les 16.20 hi oficialment la convocatòria era per retirar del ple de la Cambra catalana la llei d'acompanyament dels pressupostos. Ha estat aquí on ha comunicat la decisió a tots els consellers de l'Executiu català.

“Les línies vermelles i el bloqueig entre els uns i els altres han comportat que el pressupost amb més recursos de la història de Catalunya hagi estat rebutjat”, s'ha queixat el president a la compareixença institucional, de poc més de sis minuts. Aragonès ha lamentat que quedin enrere 1.000 milions d'euros per combatre la sequera, un increment de fins a un 10% de les partides d'Educació, 1.400 milions més per al sistema sanitari o 1.200 milions per a polítiques d'habitatge. En aquest punt, el cap del Govern, i davant de tots els consellers, presents a la compareixença, ha titllat d'“irresponsables” els grups parlamentaris que s'han negat a donar suport als comptes al Parlament. Per Aragonès, "els vetos creuats" -en referència sobretot al PSC i als comuns- han impedit l'acord pressupostari.

A Catalunya en comptes d'un en tenim dos de fets diferencials, JuntsxCat i els Comuns, pocs, mal avinguts, pero torracollons dins al final, amb dret al pataleiu. En el resum dels fets, podríem dir que els comuns ho han tornat a fer. Primer va ser apartar de la història Artur Más, amb les conseqüències posteriors què ens va portar al país (recordeu que Mas va nomenar successor seu a un tal Puigdemont) I ara han apartat de la història els millors pressupostos en anys de la Generalitat. I tot, en principi per culpa del Hard Rock Cafè. Voldrà avisar els senyors, senyors i totis dels Comuns, que d'ací a 10 anys el Hard Rock Cafè estarà en marxa, i els Comuns ja hauran marxat per la porta de la història, no hauran fet un pas al costat i per la porta del darrere. Apasiau!