Un noi de vint anys ha estat condemnat a set mesos de presó per haver robat la motxilla d'un enginyer de l'ajuntament de París, en què s'incloïen notes vinculades als Jocs Olímpics, va indicar una font judicial. El jove, nascut el 2001, va ser jutjat en compareixença immediata divendres davant del tribunal correccional de París, que va pronunciar el seu ingrés a la presó, segons la mateixa font, confirmant una informació de la cadena BFMTV. Dilluns a la nit, un enginyer de l'Ajuntament de París, que viatjava a bord d'un tren a la regió parisenca, va deixar la motxilla al compartiment d'equipatge sobre el seient. Se'n va adonar després que havia desaparegut, segons va relatar a la policia quan va denunciar el robatori.

Aquest robatori va provocar preocupació quan una font policial va indicar que la motxilla contenia un ordinador i dos dispositius de memòria USB amb plànols sobre la seguretat dels Jocs Olímpics de París, que se celebraran entre el 26 de juliol i l'11 d'agost. Dimecres, la fiscalia de París va precisar aquests primers elements de la investigació, va lamentar "publicacions precipitades" a la premsa i va assegurar que els dispositius de memòria USB no contenien notes "sobre els dispositius de seguretat sensibles". La investigació va permetre detenir un sospitós "ja conegut" per robatoris als transports públics, especialment a principis de gener, va precisar la font judicial.

Això de què els dispositius de memòria USB no contenien notes "sobre els dispositius de seguretat sensibles", em sona a excusatio non petita per part de la policia, com quan diuen que el sospitós era ja conegut, que és el que sol dir la policia municipal de Barcelona i els mossos quan hi ha disturbis al final de qualsevol celebració, són habituals que rebenten manifestacions, són uns cinc-cents i els tenim controlats diuen. Però no els agafen mai. I quant a l'enginyer a qui li van sostreure el maletí, fa pensar i de preocupar-se amb quina facilitat es poden obtenir documentació sensible de ser usada per qualsevol facció terrorista. La nostra seguretat no és que sigui gaire segura, ni a França, ni a Espanya, ni a cap altre país europeu.