Fer gargots a un carrer de Sabadell estarà perseguit i sancionat amb fins a 751 euros de multa. Sabadell posa la lupa en els comportaments incívics i sancionarà qui faci grafits i pintades que desllueixi béns immobles. I encara serà més contundent en el cas que els gargots afectin edificis patrimonials –més de 500 edificis catalogats–, una infracció que serà considerada greu i podria tenir una multa de fins a 1.500 euros. Veïns i comerciants consultats pel Diari veuen amb bons ulls la mesura, i esperen que pugui tenir un efecte dissuasiu.
“El que serà difícil és enxampar-los in fraganti”, coincideixen  Pep Martí i Montserrat Acosta, veïns del carrer de Fatjó (Creu de Barberà). Ells han retirat fins a dos cops alguns gargots que havien fet davant de casa. “Hem hagut d’invertir temps i diners en productes dissolvents per la bretolada d’algun individu”, lamenta Acosta. Fins ara, la Policia Municipal ha interposat denúncies per danys o deslluir béns immobles quan els vàndals han pogut ser identificats. El 2022 es van enxampar fins a 17 persones i, l’any 2023, van ser quatre.

No s'en sortiran, però hi ha una mesura que si és molt efectiva, només caldrien lleugeres variacions en la programació de la incontinència artificial que ens controla: Només cal emprar el sistema de EL CICLE ECOLÒGIC, i Sabadell podrà considerar-se ciutat lliure de grafitis gargotaires.