A mesura que la indignació internacional va seguir l'incident, la frase va ocupar un lloc central en el discurs en línia. Segons Noura Erakat, professora associada d'estudis africans a la Universitat de Rutgers a Nova Jersey i activista palestino-nord-americà, aquesta reacció és una resposta visceral al que ella anomena el fracàs d'un sistema internacional per fer la seva feina. “No crec que hi hagi un propòsit coordinat. Va ser només una mostra d'ira i de frustració, tot alhora, una condemna global en lloc de què les institucions internacionals reals poguessin aplicar una pressió significativa sobre Israel”. La frase “Tots els ulls posats a Rafah” ja s'ha fet servir abans. Segons Erakat, va simplificar l'enfocament a la campanya militar d'Israel i la va examinar. "Estar ferms i llestos també significa garantir que estiguem observant de prop, escodrinyant amb compte perquè", com ella diu, "les atrocitats israelianes no passin desapercebudes". Hi ha hagut múltiples tendències i campanyes a les xarxes socials durant la guerra entre Israel i Hamàs. La gent fa servir les seves plataformes per ser part de campanyes virals per diverses raons. “La tendència de Rafah és la manera com la gent dona suport i ajuda a difondre el missatge del que està succeint a Israel”, apunta Matt Navarra, consultor de xarxes socials i analista de la indústria. "També és ser part d'aquest moviment o canvi en qualsevol petita forma que puguin". Una actitud molt contemporània que a poc obliga, poc arregla i menys encara compromet. O sigui, mer postureig i poca cosa més, molt en la línia dels signes dels temps.
ALL EYES ON RAFAH
9.6.24
La imatge mostra tendes de campanya en un campament, ressaltades per lletrejar una sola frase: “Tots els ulls posats a Rafah”. S'han compartit més de 50 milions de vegades. Una sola imatge, ni tan sols una fotografia autèntica, és el focus d'una singular campanya a Instagram que ha cridat l'atenció de l'algorisme i capturat la imaginació dels usuaris a través de les fronteres nacionals: una mostra de suport al moviment palestí mentre la guerra entre Israel i Hamàs entra al seu vuitè mes.
La senzilla imatge generada per IA va ser creada i compartida per primera vegada per un usuari d'Instagram amb seu a Malàisia i s'ha tornat viral a la plataforma de xarxes socials, amb un missatge que intenta cridar l'atenció sobre la petita ciutat del sud de Rafah després que els atacs aeris israelians matessin almenys 37 persones en un camp per a palestins desplaçats.
Titulares de prensa de hoy: Israel libera a 4 rehenes de manos de Hamás. Titular menos titular: para lograrlo Israel causa 274 muertos palestinos en una zona de Gaza. Váyanse a la mierda, diría Labordeta, señores periodistas y autoridades del mundo. No hay solución.
ResponEliminaY esto del 'All elles on Rafah', no és más que obsceno postureo.
ResponEliminaYa se está tardando en intercambiar prisioneros,llegar a un acuerdo y a casa.Hasta la próxima
ResponEliminaSaludos
Pues que no se den prisa, que para rescatar a 4 han matado a 274.
ResponElimina