Quan Feijóo desperti, Sánchez seguirà allà


Europa afronta un dels moments més crucials de la seva història, però Feijóo i el PP només han parlat de Begoña Gómez i d'un suposat oceà de corrupció que ofega el Govern d'Espanya. L'esposa del president del Govern s'ha convertit en l'eix central d'una de les campanyes més brutes que es recorden en democràcia. I no perquè els populars estiguin convençuts que darrere d'una carta de recomanació hi pugui haver un delicte de tràfic d'influències o de corrupció política, sinó perquè és el clau roent a què s'han aferrat per evitar ser devorats per altres forces reaccionàries situades a la seva dreta. Ja no és només Vox. Tot indica que el partit de l'agitador ultra i difusor de bulls Alvise Pérez també robarà espai als conservadors.

“Estem preparats per guanyar!. Feijóo ha passat en tot just unes setmanes de presumir que arrasarien en les eleccions a canviar el crit del PP per: Aquest partit l'empatarem!”, es presumia aquest dijous el president del Govern en un dels seus últims mítings de campanya en què va cridar els “esquerrans i les esquerranes a frenar la internacional ultradretana” de PP-Vox-Alvise.

Passi el que passi d¡aci a una hora d'avui diumenge, i davant la possibilitat que la victòria del PP –si és que és tal– sigui pírrica, a Gènova ja se sent el ressò de les paraules dels que des dels territoris defensen que a partir de dilluns o el partit canvia la seva inflamada i erràtica estratègia o canvia de líder.  Passi el que passi, ja assumeixen sense embuts que, com al conte de Monterroso, quan Feijóo desperti demà dilluns 10 de juny, Sánchez seguirà allà, a la Moncloa.