DE L'ATAC A LA PRIMERA MINISTRA DANESA

La primera ministra de Dinamarca, Mette Frederiksen, va ser atacada divendres, a la plaça Kultorvet de Copenhaguen, per un home que va ser detingut immediatament, segons va informar la seva oficina. L'agressor va ser detingut, va assenyalar la seva oficina en un comunicat, afegint que Frederiksen, va quedar xommocionada per l'incident. La policia de Copenhaguen va confirmar l'incident, encara que no en va proporcionar més detalls. Tenim una persona detinguda en relació amb el cas, que estem investigant. En aquest moment no tenim més comentaris ni observacions sobre el cas, va declarar en un comunicat a X. Dos testimonis, Marie Adrian i Anna Ravn, van relatar al diari BT que van veure Frederiksen arribar a la plaça poc abans de les 18.00 «Un home va arribar des del costat contrari i la va empènyer fortament per l'espatlla, fent-la trontollar», van dir les dones. Van afegir que, malgrat la força de l'empenta, Frederiksen no va caure a terra i va anar a seure a un cafè proper. Van descriure l'agressor com a alt i prim, i van assenyalar que va ser ràpidament detingut per homes en vestit. El ministre danès de Medi ambient, Magnus Heunicke, va expressar la seva preocupació a les xarxes socials. «He de dir que ens estremeix a tots els que hi som propers», va escriure. «Una cosa així no ha de passar al nostre bell, segur i lliure país», va afegir.

Aquest incident es produeix enmig d'una onada d'atacs contra polítics a Europa, just abans de les eleccions d'aquesta setmana a la Unió Europea. El 15 de maig, el primer ministre eslovac, Robert Fico, va ser atacat a trets en un esdeveniment públic, encara que va sobreviure després de rebre atenció mèdica. El president del Consell Europeu, Charles Michel, va condemnar "enèrgicament aquest covard acte d'agressió", mentre que la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, va afirmar a X que "la violència no té cabuda en política".

S'obliden els de moncloa.com del terrible atac que va patir Laura Borràs l'altre dia. No ens ha de sorprendre, Borràs ja no és res políticament, i per això no desperta gens d'interès mediàtic, a part dels dos o tres mitjans d'aquí que li són afins. I entenc que això és un error, s'ha menyspreat displicentment a l'extrema dreta i l'ultradreta, i resulta que van aconseguint cada cop més vots i agredint els polítics d'esquerra o centreesquerra. Alvise Pérez podria aconseguir un escó a Brussel·les. Com diria el filòsof Bernardo Schuster: no hase falta desir nada más.

9 Comentaris

Més recent Anterior