FEIJÓO ACUSA SÁNCHEZ DE...

He escrit la frase “Feijóo acusa Sánchez de...” al cercador de Google i he trobat, gràcies als webs dels diaris, maneres molt nombroses de completar-la. Per exemple: “...estar acorralat per la corrupció”. O “voler assaltar el Poder Judicial”. O “voler colar un canvi de règim”. O “ser la gran falsedat de la democràcia”. O “l’autor del fang”. O “polaritzar”. O “victimitzar-se”. O “fer el ridícul”. O “sobreactuar per electoralisme”. O, fins i tot, “enganyar Puigdemont”, escriu Llàtzer Moix a la vanguardia. Continuo? No voldria avorrir el lector. És deure de tot articulista vetllar per l’amenitat dels textos. De manera que, per variar, escric al cercador la frase “ Gamarra acusa Sánchez de...”i tot seguit es desplega la rastellera d’imputa­cions de la secretària general del PP al president del Govern espanyol:“ ...prac­ticar un exercici de dege­neració democràtica”, “colonitzar les institucions”, “ podemitzar-se’, “vendre Espanya”, “bloquejar la legislatura” i, alhora, fer “abandonament de les seves funcions”. Teclejo després “ Tellado acusa Sán­chez de...” i volen els dards del portaveu parlamentari popular, més agressiu fins i tot que els seus correligionaris, acusant el president de “ ...prostituir la democràcia”, “fugir”, “trair tot un país” o “estar en un autèntic matrimoni amb la corrupció”.

He destacat aquestes declaracions, totes recents, de Feijóo, Gamarra i Tellado­ perquè ells integren l’avantguarda de l’actual exèrcit conservador. Però sovintegen en el seu partit els ministres, diputats, presidents autonòmics, alcaldes i d’altres que exerceixen també, tots a l’una, el tir al president. És una pràctica molt estesa. Fins i tot fa l’efecte que el PP la considera la seva millor arma per tombar Sánchez.

Tard o d’hora, Sánchez caurà. Fins ara no hi ha hagut en democràcia un president etern. I està bé que sigui així. Però la via triada pel PP per aconseguir el poder no diu gaire a favor seu. Té a més els seus riscos, i n’esmentaré alguns. Evidencia que anteposa l’oposició en clau demolidora a una altra en clau constructiva, la qual cosa pot complaure el sector més pugnaç del seu electorat, però desagrada al sector moderat, i no diguem als rivals. Cada dia que passa sense que la sorollosa artilleria popular toqui i faci caure els seus objectius, Feijóo perd credibilitat. A causa de la reiteració i el poc recorregut legal dels suposats excessos denun­ciats, Feijóo i els seus sintonitzen inevitablement amb la tàctica goebbelsiana basada en la idea que “una mentida mil vegades repetida es converteix en veritat”. Recorrent a qüestions com la corrupció, el fang, el bloqueig o la so­breactuació, per desgràcia presents en el seu historial, els populars revelen la tendència a projectar en el rival els propis defectes, per cert, una de les estratègies predilectes de Trump. I finalment semblen pretendre que Sánchez se’n vagi no perquè hagi perdut els suports parlamentaris per prosseguir –encara en té, tot i que convé cordar-se el cinturó–, sinó perquè així li sembla al PP. Tot i això, Sánchez no se n’anirà pres­sionat pels improperis, sinó quan les urnes ho decideixin. No hauria de ser de cap altra manera. Quan no acusa amb escàs fonament de diversos abusos Sán­chez o la seva dona o el seu germà, el PP demana avançaments electorals, cada vegada més sovint, mentre no para de proclamar que Sánchez ja és a l’epíleg, amb la mateixa moral al­coiana amb la qual Mundo Obrero proclamava l’imminent final del règim de Franco molt abans que es produís. També li agrada molt al PP exigir dimissions. En dates recents he comptabilitzat, entre d’altres, les del president del Govern central, la presidenta del Congrés, la vicepresidenta del Govern i ministra de Treball, el ministre d’Exteriors i el de l’Interior. Però també la de la vicepresidenta i ministra de Transició Ecològica, el ministre d’Agricultura o el fiscal general de l’ Estat, etcètera. De moment, sense cap conseqüència. Els participants en la munteria popular tornen del Congrés a casa amb el sarró buit i les ganes intactes de continuar disparant. S’acosten les vacances. Temps per callar, reflexionar i revisar totes les coses revisables. O, si ja no sabem com es fa tot això, per oblidar-nos de tant de soroll durant unes setmanes.

Publica un comentari a l'entrada

9 Comentaris

  1. Mira, te daré mi opinión sobre el asunto. Será corta, no cal alargarse demasiado.
    Cuando se menosprecia tanto al presidente de un país, el afectado es el mismo país.
    El respeto no se puede faltar, porque sino los demás países piensan que tu presidente no vale nada y pierde el mismo país.
    La señora Ayuso, se ha equivocado, y de largo con Milei. De largo. Una falta de respeto de tres pares. Y todo lo que se diga a lo personal, es tres cuartos delos mismo.
    Ahhh, el señor ese de ministro del trasporte también hay que quitarlo de la circulación, hace quedar como una porque ría al gobierno, y ese es un lujo que España no se puede dar.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot plegat, manca d'educació i de sentit d'Estat, per part d'uns i dels altres. A més els del PP no han entès res. Sánchez no busca perpetuar-se en el poder, aferrar-se al càrrec (per a ell), sinó per tot el personal del seu partit que en deixar de Governar, se'ls hi acaba EL CHOLLO. Ell rai, d'expresident es viu molt bé, i es guanyen molts més diners.
      Salut.

      Elimina
  2. OF-TOPIC:
    Les dues columnes es veuen perfectament des de Chrome, Edge, Mozilla Firefox. Com dic al teu comentari al meu bloc, esborra les cookies. No se m'acut altra cosa.

    ResponElimina
  3. Estic de cangur. Despres ho miraré. Pero es molt estrany. Gracies.

    ResponElimina
  4. Aquesta interfície FameMag, ens va fer gràcia (a mi també) per la novetat de la doble columna, però no val la pena. Jo prefereixo utilitzar el meu mètode amb < tables > per això. És més pràctic perquè ho pots fer o no a cada post a conveniència.
    És una plantilla que no és responsive i no es veu bé a les pantalles de dispositius mòbils. Ara mateix, si miro des del telef.mòbil, veig els ginys totalment desalineats, a més que les entrades cal mirar-les amb lupa encara i girant el mòbil a horitzontal.
    He vist aquí, al bloc, plantilles que eren molt agradables i pràctiques i que tenies molt ben resoltes.
    Només és la meva opinió. Salutacions

    ResponElimina
  5. ja l'he tret, no era un problema de cookies, és alguna cosa estranya, fora plantilla, fora problemes. Gràcies de totes maneres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta està molt bé. I també estava molt bé l'adaptació que havies fet de la FreshWP.
      Jo, fins que no trobi alguna realment innovadora, ja paro. Em quedo amb la que tinc ara.

      Elimina
    2. Innovadora, en el sentit que em permeti aprendre alguna cosa nova.

      Elimina
  6. De moment deixarè aquesta,més que res, el que busco en una plantilla és que sigui diferent, i Fame ho és. com ho és Nordic.

    Salut.

    ResponElimina

{ads}

DIGITALS - ESCRITS ANTERIORS