MILLO NO TÉ QUI EL LEGITIMI

El Tribunal Suprem ha conclòs, que el que va ser delegat del Govern a Catalunya quan va tenir lloc el referèndum alegal de l'1 d'octubre del 2017, Enric Millo, no està legitimat per recórrer els indults concedits el 2021 als condemnats del 'procés'. Els magistrats han declarat la inadmissibilitat dels recursos per falta de legitimació, una decisió que han adoptat després que ja el setembre i l'octubre del 2023, fixessin que aquests indults no podien ser recorreguts ni per partits polítics ni per diputats. Ara, tanquen la porta també l'exdelegat del Govern a Catalunya. La Secció Cinquena de la Sala Contenciosa Administrativa ha recordat la jurisprudència del tribunal, per la qual s'ha determinat que només gaudeixen de legitimació aquells que siguin víctimes, perjudicats o ofesos pels delictes que s'han indultat. En aquest sentit, el Suprem ha considerat que aquest no és el cas i que, per tant, Enric Millo no pot recórrer els reials decrets pels quals es va indultar els condemnats del procés.

La Secció Cinquena ja va resoldre inicialment, el gener del 2022, que ni Millo ni cap dels recurrents --partits, diputats, associacions i particulars-- estaven facultats per impugnar els indults perquè consideraven que no tenien un interès legítim. Tot i això, el maig d'aquell mateix any, i després d'un canvi de composició de la Secció Cinquena, els magistrats van rectificar i van estimar els recursos de les formacions polítiques, els diputats i un particular, anticipant que es pronunciarien sobre la legitimació en dictar sentència.

En apreciar aquesta manca de capacitat de Vox i els tres exdiputats de Ciutadans per recórrer els indults de l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sánchez i de l'expresident d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart, finalment els magistrats ni tan sols van entrar a estudiar el fons de l'assumpte, per la qual cosa el Suprem no es va pronunciar sobre la legalitat de la mesura de gràcia atorgada per la Moncloa. Cal recordar que tant Vox, com el PP, exdiputats 'populars' i de Ciutadans, i l'exdelegat del Govern a Catalunya Enric Millo van presentar recursos contra els indults dels nou condemnats del 'procés'. El Suprem ja va arxivar el maig del 2023 els recursos interposats contra els indults a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull, sentenciats a penes d'entre 10 i 11 anys i mig de presó pel 'procés', al considerar que havien perdut el seu objecte per la derogació del delicte de sedició al qual van ser condemnats. La ignomínia del miserable Millo, el pare del FAIRY s'acaba aquí. Descansi en pau al novè cel dels covards als quals els agrada la fruita.

4 Comentaris

Més recent Anterior