Quatre de cada deu nord-americans, creuen que una guerra civil és possible els propers anys. L'assalt al Capitoli quan Trump va perdre les últimes eleccions va demostrar que la política de l'odi té conseqüències, i Europa sembla copiar el model, donant pas a l'era de l'odiocràcia'. Una afirmació que es va corroborar el 6 de gener del 2021 amb l'entrada al Capitoli per part dels adeptes de Donald Trump i encoratjats pel republicà. "No volem veure com ens roben la nostra victòria electoral els encoratjats demòcrates d'esquerra radical, i això és el que estan fent", manifestava Trump abans de tot el que va passar al capitoli. Encara que tot això era predictible i s'esperava. Una dècada abans Peter Turchin, científic de la Universitat de Duke, havia avisat que alguna cosa similar a això del Capitoli passaria. En un article en que anunciava una "inestabilitat creixent" als Estats Units i Europa Occidental els anys propers al 2020,Peter Turchin va publicar ja fa dos anys
Dinàmiques històriques. Per què els Estats sorgeixen i cauen», i des de llavors té l'etiqueta del «científic que va predir els conflictes del 2020». Els seus assumptes d'interès s'han desenvolupat arran de la seva tasca com a cap de projecte al Centre de Ciències de la Complexitat de Viena; la qual cosa, juntament amb la seva ocupació com a professor d'Ecologia i Biologia Evolutiva a la Universitat de Connecticut, l'han portat a analitzar la societat present. El seu enfocament característic és que, per analitzar la situació del planeta, recorre a examinar la intersecció de l'evolució social i cultural, la macrosociologia històrica, la història econòmica i la cliometria, la modelització matemàtica de processos socials a llarg termini i l'elaboració i anàlisi de bases de dades històriques. I precisament en va parlar, en una entrevista concedida al lloc web de notícies i política Salon, en anglès, el mes de juny de l'any passat. «Benvinguts a la “fi dels temps”: Peter Turchin ho va veure venir i diu que encara podem evitar el col·lapse», era el titular d'aquesta publicació preparada pel periodista Paul Rosenberg. El pretext va ser l'aparició del llibre que ja tenim traduït per Jordi Ainaud i Escudero, «Final de partida. Elits, contraèlits i el camí a la desintegració política», al voltant de com funcionen les societats prenent com a eix la manera com l'enriquiment genera l'empobriment de la resta de classes.
Estem ben apanyats. Ja no sé què és pitjor: Si aquesta "odiocracia" o la nostra esbombada Repugnocracia y Estado de maltrecho
ResponEliminaTambé tenim la Idiocràcia, la Gilicràcia i la Burrocràcia.
EliminaEs verano y las noticias de monstruos,en los lagos de Escocia, vuelven adaptados a los tiempos.
ResponEliminaEsta noche ha costado dormir,como siempre por estas fechas.
Saludos.
El aviso de Turchin no es de verano, sino de 2022. Y el asalto al Capitolio fue en enero, el 6 de enero de 2021, tampoco era verano, y el asunto es serio.
EliminaYo he dormido muy bien, ocho horas seguidas y sin abrir aún el comedor para que haya corriente de aire. Con la ventana abierta dormimos casi todo el año, solo está cerrada en invierno.
Lo que si he leído, es que en el debate de esta semana entre Trump y Biden el primero ha ganado por 60% a 40% del primero, más o menos la proporción que dan las casas de apuestas. Entre abuelos está la cosa, algo que me resulta curioso.
ResponEliminaSaludos
Combate a muerte en el geriátrico.
EliminaSaludos.
!jajajja!,desde luego. Estos dos se libran de los canguros
EliminaSaludos.
Y lo bueno del caso es que Biden no se puede retirar de la precampaña, aunque aún no se haya presentado oficialmente como candidato, en caso de hacerlo, debería devolver todas donaciones que ha recibido y que representan una millonada.
EliminaNo me gusta ni uno ni otro. No tienen edad de gobernar.
ResponElimina