MORI LA INTEL·LIGENCIA....., ARTIFICIAL

L'Ajuntament instal·la aquests dies trenta i tantes papereres intel·ligents en alguns dels punts amb més afluència de públic de Barcelona, per fer front als al·luvions estiuencs. Es trobaran principalment als accessos i el passeig de les platges de Nova Icaria i Bogatell i en uns quants carrers i places del barri de la Barceloneta. Parlem de 15 papereres amb sistema d'autocompactació alimentat amb energia solar i també de 19 unitats més especialment dissenyades perquè les gavines no puguin introduir el cap a la recerca d'aliments i després deixar-ho tot perdut. Perquè les gavines són tremendament voraces. D'aquesta manera, aquests dies la ciutat doblarà i una mica més la dotació d'aquesta classe de nous elements.

Perquè l'estiu és l'època de més ús de les papereres. La gent no passa tant de temps a l'espai públic en cap altra època de l'any com durant aquestes setmanes. A més, milions de visitants de l'àrea metropolitana i de mig planeta s'acosten aquests dies a l'urbs. I els uns i els altres s'abasteixen pels carrers d'un munt de llaunes de cervesa i de refrescos, d'ampolles d'aigua mineral, de trossos de pizzes, de plats de paella per emportar i de gelats de tots els sabors... De manera que les papereres dels enclavaments més transitats es desborden d'envasos cada dos per tres, i molts escombradors han de dedicar la major part de la seva jornada laboral a buidar-les una vegada i una altra. Òbviament, no podia ser altrament, tot això forma part del pla Endreça.

Ara només faltaran els ciutadans intel·ligents que posin els papers dins d'aquestes papereres, perquè en solen deambular molts al voltant de papereres normalment buides i els envasos els dipositen als contenidors adequats a l'ús, encara que si a Barcelona els eleven la quota del servei de recollida d'escombraries com a Sabadell, al final els ciutadans ho posaran tot al primer lloc que se'ls li acudeixi, ja que si els hi cobren la taxa de residus dues vegades, almenys que tinguin feina. És clar que les famílies de Sabadell tenen una manera d'estalviar-se part de la pujada a la taxa de residus municipal, que ha pujat un 15% aquest 2024. Utilitzar les deixalleries et pot permetre obtenir rebaixes a la taxa de residus: un 10% de descompte si has fet ús dels punts blaus, minideixalleries netes o Mobiblau entre 4 i 8 vegades en dies diferents, i un 20% de descompte si els has utilitzat 9 o més vegades en dies diferents. Els descomptes s'apliquen sobre la tarifa municipal, no pas la quota comarcal. Diguem que la ciutadania sabadellenca hi està treballant. Com deia un general: Mori la intel·ligència...., artificial.

Comparteix:  

Comentaris

  1. Aquesta que has dit, és la resposta:
    "Ara només faltaran els ciutadans intel·ligents que posin els papers dins d'aquestes papereres..."

    ResponElimina
    Respostes
    1. He vist un munt de vegades llençar un paper a la paperera en pla triple de la NBA. i en no encertar a terra que va. i per suposat no es recull i diposita dins d'ella.

      Elimina
  2. Las gaviotas, se comen todo lo que pillan,pero si les ponen dificultades,primero se comerán a los niños y acabarán comiéndose a los viejos,que no corren.
    Saludos.



    ResponElimina
  3. Ya atacan a los que visitan el cementerio de Montjuich. Aquí en Sabadell también tenemos algunas. Tienen muy mala leche.

    Saludos.

    ResponElimina
  4. Cerca de Francesc Maciá, hay una gaviota que tiene la querencia,de merendar una paloma cada tarde,ante la mirada de las otras que giran alrededor de ella, sumisas,como si no ocurriera nada.Miro el espectáculo y me pregunto si llegará un día, que todas atacaran y se comieran la gaviota.
    Saludos

    ResponElimina
  5. No lo harán, las palomas son cortitas, les cotorras argentinas les quitan la comida que les echan y ni se inmutan.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada