PREPPERS I ALTRES MOVIMENTS SOCIALS DE LA XUSMA

El preparacionisme o survivalisme és un moviment social d'individus o grups, anomenats preparacionistes o survivalistes (preppers o survivalists en anglès),23 que es preparen activament per a les emergències, incloses les possibles pertorbacions de l'ordre social o polític, en escales que van des de la local fins a la internacional. Tal com s'estan començant a posar les coses, si fem cas als malastrucs, o rescatem el paper i el boli, (com han fet aquests dies tantes empreses i terminals de mig planeta) o ens fem tots preppers. Preppers o preparacionistes. Ens fem survivalistes com tots aquests milions!, són milions!, de persones de tot el món que s'entrenen diàriament per als desastres. I per a la Gran Apagada que al final, serà veritat?, ¿ja se'ns tira a sobre?, va pronosticar la ministra de Defensa austríaca Klaudia Tanner el 2021 per al 2025. No ens queda ni un any. Des de molt abans, però més des d'aleshores, els preparacionistes (als Estats Units són legió i estudien, difonen i venen els seus mètodes anticatàstrofe) aprofundeixen en la seva filosofia d'“esperar el millor, preparar-se pel pitjor”. No són d'anar cercant solucions sobre la marxa. Són homes dacció. Entossudits a reprendre les regnes de la seva pròpia subsistència.

I si ens fem tots 'preppers' per sobreviure sempre en el pitjor dels supòsits? Tots atresoren les seves alicates multieina. Encenedors antitempestes. Polseres de supervivència amb grillon. Pastilles potabilitzadores desinfectants daigua. Plànols i llibretes impermeables. Llanternes i ulleres de visió nocturna. Menjar tàctic fullpack , a escollir, hi ha fins i tot de carn amb patates... Saben de primers auxilis, com fer un foc. De flora i fauna i què poden menjar o no en drames extrems. Muntar el seu bivac. Tot el que se'ls acudeixi de supervivència. I tenen, és clar, la motxilla 72 hores sempre a punt, preparada, però sobretot tenen un pla. En el cas dels preppers espanyols, un PLA (protecció, localització, emmagatzematge i mai donar-se per vençut) que fins fa poc podria haver sonat a paranoia, a acudit. Però s'han vist coses més rares, i més rares que es veuran.

Es podria dir que els preppers entrarien dins l'ordre de la batalla política per la xusma (white trash), pels ignorants (hillbillies i rednecks) i pels pencaires (blue collars) que tornarà a ser decisiva a les eleccions dels Estats Units. Vocables ofensius però d'ús comú per referir-se de manera caricaturesca a un segment de població estereotipada i inculta, primària, gens sofisticada i fàcilment manipulable amb qualsevol mentida. I és aquí d'on es nodreix l'extrema dreta dels seus vots. 

7 Comentaris

Més recent Anterior