"fotografia de El Periódico - un noi distreu una turista mentre l'altre intenta prendre-li la bossa.

"El Govern laborista britànic ha deixa't anar gairebé dos mil presos per falta d'espai a les presons. La saturació de les presons ha fet que els acudits sobre això siguin tan freqüents al Regne Unit com antigament els de Lepe a Espanya. "Últimes places disponibles en vista de l'extraordinària demanda, no es perdin l'oportunitat d'aconseguir-ne una o serà massa tard", deia fa un parell de mesos l'acudit de Matt, el vinyetista que diàriament fa riure a les portades del conservador The Daily Telegraph . Doncs bé, el moment ha arribat, ja és massa tard. Els 88.500 llocs disponibles a les presons del país –l'equivalent de la població de Cornellà de Llobregat– s'han cobert íntegrament, i per admetre nous presos –sempre hi ha delinqüents– el Govern laborista de Keir Starmer s'ha vist obligat a posar a llibertat a diversos milers d'ocupants de les cel·les, considerats de baixa perillositat i que ja havien complert almenys el 40% de la condemna".

L'escrit que ve a continuació es del 2010, en ell es parlava ja del tema, del gran tema d'aquest estiu, la inseguretat, els robatoris i petits furts a Barcelona. Ja ho deia Madame Bovary: No hi ha res que no hagi passat abans, llevat del que hem oblidat. Fa 9 anys ja es posaven tiretes a les portes de les cases per veure si la gent hi era, i fa 9 anys també que, com diu Grande-Marlaska, segons per quins llocs es passeja, per precaució, es canvia la cartera de la butxaca del darrere a la del davant dels pantalons. L'única diferencia entre el 2010 i ara és l'aparició de les navalles a les notícies, perquè les navalles han estat sempre a la butxaca de molta gent, només que ara toca parlar-ne i preocupar al personal.

MESURES DEL GOVERN SOBRE PETITS FURTS - 30.4.10 - "Fa uns anys, un breu d’aquests que surten els diaris tenia un titular sorprenent” 20 anys de presó per robar una pizza a un nen”. D’entrada un es diu: caram!, aquests americans (era a Miami) en fan un gra massa, però després tafanejant per internet, resulta que aquest lladregot portava acumulades moltes petites condemnes per robatoris de l’estil d’aquest o similars i en un moment determinat el jutge decidí sumar-li totes les condemnes i en acumular-les condemnar-lo a aquests vint anys, amb el benentès que l’individu era incorregible i, ja que no haver-hi res a fer, el millor era enviar-lo dos decennis a la garjola perquè s’ho repensés ben repensat.

Pot semblar una mica exagerat i de fet ho és, però he llegit casos a Barcelona de lladregots que han estat detinguts fins i tot setanta o vuitanta vegades en un any per furts menors. I això no pot ser. Semblaria raonable enviar-los una temporada (no calen vint anys tampoc) a la garjola, i sinó a algú que els ensenyes a robar com Déu mana, que en això també s’ha perdut l’ofici. De fet, un paio que l’enxampen setanta o vuitanta vegades hauria d’anar a la presó per incompetent.
Ara el Govern ha aprovat una llei que permetrà engarjolar a aquests lladregots si acumulen quatre faltes en poc temps, i ja surten veus parlant de desproporcions punitives, quan era un clam de gent demanant que s'actués d'aquesta manera. Davant la quantitat de petits i no tan petits furts que hi ha cada dia, sobretot a Barcelona.
La principal novetat de les mesures que es proposen adoptar és que la perpetració de tres petits furts (de 10 euros cada un, per posar un exemple) impliqui una pena de presó de 4 a 12 dies a complir els caps de setmana. L’altra gran novetat és exigir que per a la comissió reiterada de tres faltes de furt comeses en un any –fins ara en són quatre–, si la xifra del que s’ha apropiat fos superior a 400 euros, la pena sigui la presó de 6 a 18 mesos.
Com sempre demanem que el Govern actuï contra problemes com aquests que afecten directament a la ciutadania i quan ho fa, el critiquem. Jo trobo la mesura correcta i una manera de dissuadir aquest tipus de delinqüència menor, menor si no t'afecta personalment, clar, i que a més a més és un tipus de delinqüència que afecta sobretot a turistes i que dona una imatge dolenta i insegura d'en aquest cas  de 
Barcelona".

D'aquestes mesures del Govern sobre petits furts no se n'ha sabut res més, i els lladregots continuen acumulant 80 i més detencions escapolint-se d'anar a la garjola. Potser les digníssimes autoritats autoritàries tenen por que si apliquen la llei no els hi càpiguen els malfactors a les presons i com ha passat enguany a la Gran Bretanya, els hagin de deixar sortir de nou al carrer per falta d'espai a les mateixes.