A QUI CORRESPONGUI

Un polvorí de riscos entortolliga el món. Al ritme del rellotge, la vida cada dia mereix menys confiança. L’índole moral de la societat està en dubte. Que no és poc. Aquí, senyors, es mata i es mor de veritat. Al davant: un horitzó d’ombres. “Ya no puede ser el cuervo más negro que son las alas”, diu la soleá. Davant les pantalles presenciem la guerra, les guerres, com si el drama fos un videojoc. En la memòria: una cosa semblant va ocórrer amb la de l’Iraq. La guerra per internet. La sinistra bellesa de les bombes televisades amb l’asèpsia hipnòtica d’un piromusical. De nens ja ens van vacunar del verí atroç de la contesa amb aquelles Hazañas bélicas. Ingènues, això sí, com soldadets de plom, però

Quants morts, mutilats, desheretats i desplaçats faran falta perquè deixin de ser un número, una xifra, una estadística? Quanta devastació i misèria serà necessària perquè sortim del nostre autisme? Amb el benentès que, aquest fer-nos assaonar amb pell de tortuga, moltes vegades és un assumpte d’autoprotecció mental, un antidepressiu sense recepta, un amagar-se darrere d’un immens núvol de ceguesa. Com els nens que, tapant-se la cara, creuen que no els veiem. Un antídot per a la mala consciència. “Com que no ho veig, no existeix”. Orelles sordes i vista cega a les ombres que s’anuncien. Als voltors que planen damunt nostre. A diferència del que va cantar Lennon a Imagine , a l’home només cal donar-li una oportunitat per a la maldat, perquè es disposi a l’assassinat i al crim. I a organitzar la devastació de societats senceres. Genocidi?

Com que Déu o el dimoni no m’han fet possible tenir la facultat i la mínima intel·ligència per ser politòleg, analista ni estrateg de res, potser és per això que sento una profunda nàusea per la suposada neutralitat, per l’equidistància, pel sí-però..., per la desconnexió i abandonament de molts que no distingeixen la realitat del drama col·lectiu saturats com estem de catàstrofes en “rigorós directe”.

Si us plau, que no ens vinguin amb matisos i culpes repartides: estem davant la democratització del dolor i la mort, davant una matança indiscriminada organitzada per uns prehumans psicòpates assassins en sèrie, potser dirigits per interessos que ignorem. Revenedors d’ago­nies. Una contesa de fracassos humans en un món desajustat i confós. Una visió corrosiva de la humanitat, és cert, però les ombres dels cadàvers innocents haurien de pesar, dic jo, en moltes consciències –en tenen?–. Es creu que els conflictes es poden solucionar amb la pressió col·lectiva de la bona gent. Hi ha precedents. Però això, a qui correspongui.

Comparteix:  

Comentaris

  1. Esto es un despropósito, despropósito de un cálculo inimaginable, y aun hablan de venganza contra Irán, que la cosa se las trae.
    El señor este de Israel, qque no quiero poner el nombre , está en su huida hacia delante, encendiendo la mecha de una guerra mundial en el que no se parará hasta que se toque algo nuclear, porque ese es el fin. Y da igual que sea Zaporiya que Irán, porque la finalidad está en tocar instalaciones nucleares.
    Irán aliada de Rusia, que a su vez está ayudada por Corea del Norte; Israel ayudada por los americanos, y la confrontación la pagan los inocentes hartos de tanta barbarie creada por sus políticos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Entens ara per què Eudald Carbonell diu que encara no som humans, sinó micos una mica evolucionats.
      Salut.

      Elimina
    2. ufff sí, sí... està encertat

      Elimina
  2. Para mi todo acabará, en cuanto el viejo Biden,se vaya a su finca,entre un nuevo gobierno USA,tome decisiones inmediatas,Israel se pasa de rosca,la guerra co Rusia,se empantana y no va a ninguna parte.Esperemos que sea así.Ideas nuevas,cambio.
    Ayer,un desastre de parada militar,la única con sentido común La reina,que dijo ya no me mojo más, se refugió, pero no el rey,ni Sánchez,ni la ministra de guerra,que se miraban sin tomar decisiones.Un desastre.
    Saludos


    que Sánchez haga lo mismo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El renacido no se achanta, él puede con todo y con todos. Un desfile militar siempre es un desastre, o lo ha provocado antes o lo provocará después, son los novios de la muerte.

      Elimina
  3. que Sánchez haga lo mismo...." jajajaja siii, que se refugie ¡¡ jajajaj esta es buena.. jajajaj ¡¡

    ResponElimina
  4. Un señor, al que considero inteligente, a pesar de... me dijo ayer, que antes eliminaría del mapa a los científicos que a los militares. Así pues, mi fe en la humanidad es la misma que la que me puedan despertar dos testigos de Jehová anunciándome el fin del mundo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, els testimonis de Jehovà ja no truquen a les portes de les cases de la bona gent.

      Elimina
    2. Et vaig dir ahir que primer s'han d'eliminar als científics, car els militars per si sols només podrien fer la guerra amb pedres.

      Elimina
    3. Dos anys per aprendre a parlar. Més de 70 per aprendre a callar. Així que... mutis a la gàbia. No qualificaré la teva opinió. Ja ho faràs tu tot solet. I si triessis eliminar els militars (en soc fill d'un), les pedres serien a terra, i com a molt, servirien per construir edificis.

      Elimina
  5. Noi, tu preguntes i jo responc, és una cosa de la que se'n diu, llibertat d'expressió i d'opinió. Disculpa'm si t'he ofès. No era la meva intenció.

    ResponElimina
  6. No se si habras oido hablar de este grupo, pero la situación te la explican en la letra.
    Un saludo.

    ResponElimina
  7. Si no fuera por el ejército,ya nos hubiesen invadido por el sur Marruecos.Polonia se está armando como nunca,con un presupuesto superior a sus socios de la OTAN,por el miedo a Rusia,su historia de desgracias,le avisa de lo que puede pasar.Igual en los países nórdicos de Europa
    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. No he hablado de suprimir al ejército, simplemente en cualquier circunstancia un ejército es más represor que protector.
      Saludos.

      Elimina
  8. El enlace...
    https://www.youtube.com/watch?v=V60BdqLPrHQ

    ¡¡¡Que torpe!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A la tercera fue la vencida, sus satánicas majestades en directo.Gracias por el enlace.

      Elimina
    2. Por cierto, hace más de cincuenta años que tengo algún disco de ellos, incluso había cantado con mi grupo varias piezas suyas

      Elimina
  9. Mira Francesc...miraaaaaaaaa...si quieres que seamos siendo amigos hay tres cosas que no me tienes que tocar:
    A) a la Cospedal......agggggggggggggggg
    B) a los C.C.C.
    C) a los Rollins Stones

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada