Un passeig per TikTok per buscar reptes virals permet editar un catàleg de l'estupidesa humana. Si l'objectiu és, a més, captar l'atenció de nens i adolescents amb ànsia de formar part d'alguna cosa, la ximpleria es converteix en activitat de risc vital pintat amb un anglicisme. Chroming: inhalar productes químics tòxics. Causa danys pulmonars, arítmies, dany cerebral. Blackout challenge: aguantar la respiració fins al desmai. Tres morts cerebrals. La balena blava: 50 dies de tasques perilloses amb el suïcidi com a traca final. Salt challenge: omplir la boca de sal i intentar ingerir-la. Ofegaments. The Benadryl challenge: prendre grans dosis de l'antihistamínic i enregistrar vídeos amb les al·lucinacions que provoca. Augmenta la pressió arterial, convulsions i mort… El darrer que corre per la xarxa és menjar terra o argila. Els vídeos de cruchers pregonen un suposat benefici per a la pell i l'intestí. Les imatges repel·leixen els foodies i els nutricionistes. Menjar terra pot produir obstrucció digestiva, enteritis, aclorhidria… Fora de Tiktok, menjar terra és un trastorn alimentari anomenat pica -menjar allò que no es menja, des de terra a monedes, plàstic o paper- i, com tots, pot ser la manifestació de problemes psicològics. Ni tan sols és nou. La tendència ja va existir al segle XVI i els experts fins i tot la identifiquen a Las meninas de Velázquez, on la infanta Margarita rep un petit recipient de fang vermell habitual a la cort espanyola i portuguesa. Tampoc és nova a les xarxes. Corren vídeos des del 2022, alguns catalogats sota la tendència ASMR -en anglès, resposta sensorial meridiana autònoma- pel soroll que fa l'argila en ser mastegada. Aquí el repte resisteix al costat de veus relaxants, ungles grinyolant, dents petant… 
Hi ha ofertes per comprar argila i pedres a Tiktok en bossetes o paquets de 25 quilos, també els trobes a Amazon: “Natural, comestible, textura suau, agradable gust de caolí amb tocs de pols humit i llet fornejada”. Les descripcions dels plats en restaurants amb tres estrelles Michelin són menys pretensiosos: “Quan es mastega, l'argila es dissol ràpidament a una textura agradable que no conté grans. No s'adhereix a les dents i no es converteix en mesc. Té un sabor molt delicat i agradable, recorda el clàssic 'sòl de formigó mullat' amb l'aroma d'herbes forestals. 
Al final, hi ha un lleuger gust de pastís”. L'experiència es ven a 80 euros el quilo. No hi ha certificació sanitària i en la definició del producte es llegeix: Material per a escultura, instrument d'escriptura… Per què els adolescents es juguen la salut en un vídeo breu de vida fugaç? La resposta unànime dels psicòlegs és que els permet sentir-se connectats, guanyar l'acceptació de milers d'usuaris que els donen els seus likes i transitar acompanyats cap a una vida adulta d'expectatives incertes. I en lloc de menjar-se el món, es mengen la terra...