Entre les conseqüències de la victòria de Donald Trump a les eleccions dels EUA amb l'inefable suport del propietari de X –abans Twitter– Elon Mask, hi figura el corrent de mitjans de comunicació, entitats, empreses, institucions i polítics que han decidit abandonar la xarxa social. La Vanguardia, seguint les petjades de The Guardian, ha fet el pas, i ahir, després de “molt pensar-ho”, la vicepresidenta segona Yolanda Díaz, va anunciar que també l'abandona. A la política espanyola s'està instal·lant un debat sobre això. La decisió de Díaz va més enllà de la que ha adoptat el seu partit, Sumar, que va anunciar la seva incorporació a la xarxa Bluesky, si bé continuarà publicant a X “un temps”, per “fer arribar el nostre missatge i desmentir els crits de la dreta i l'extrema dreta”. Membres de les confluències d'aquest espai han fet el mateix. En altres partits, dirigents com l'alcaldessa socialista de Sabadell, Marta Farrés, ja han fet el seu darrer tuit. Altres, com l'exlíder de Podem Pablo Iglesias, ho veuen un error. El debat està servit. També els reconeguts bloguers de la catosfera, Ricard Pardo i Francesc Puigcarbó s'han passat a Bluesky, encara que cert és que feia temps que havien abandonat Twitter.
Sábado arte. Natalia Goncharova. "Rayonismo". Tendencias rusas.
-
El "Rayonismo" lleva un punto adelante los principios dinámicos del
"Futurismo". Es un sistema de irradiaciones conjugado desde ángulos
contrapuestos, esto...
Fui de los primeros en apuntarme, nunca he dicho ni pio, así que me da igual. No le veo utilidad.
ResponEliminaSaludos
Como todo, sirve para lo que sirve; ahora, no decir ni pío en Twitter, es como no aletear en BlueSky.
ResponEliminaSaludos
Lo de decir ni pío, es lo lógico cuando no se tiene nada que decir. En esas plataformas hay quien publica chistes, otros forman una cadena de meteorología y ofrecen datos locales, otros ofrecen síntesis de noticias. Hay de todo. Pero no hay ninguna necesidad de publicar si no se tiene nada que decir. No hay obligación.
ResponEliminaPor el otro lado está lo que puedes recibir. Y eso ya solo depende de ti. Yo tengo "bastante que agradecer" a Twitter por lo que me ha dado a conocer con referencia a las materias que me interesan.
Luego llegó "la infección". Poco a poco la desinformación y la manipulación se hicieron las dueñas, sin que hubiera una voluntad clara y firme de combatirlas. A partir de ahí, el caos. Por eso, ya no me interesa. Se trata de aplicar "la consciencia y conocimientosobre las tecnologías de la información que tanto menciona (y reclama) Yuval Noa Harari en su libro Nexux.
Bon cap de setmana !!
Doncs sí, bon cap de setmana, bloguer catòsferic.
ResponEliminaNo em facis riure, ciclista :))
EliminaEl ciclista mentre no faci bon temps esta "off"
Elimina