Sembla ciència ficció, però la policia està alertant del 'Voice Hacking'. Per sort, ens donen un consell per evitar-la. La Policia Nacional acaba de publicar al seu perfil oficial de TikTok un vídeo on s'exposa un nou model d'estafa anomenat Voice Hacking. Aquesta tècnica ha crescut en popularitat a causa de l'auge de la Intel·ligència Artificial, la tecnologia que alimenta les eines com ChatGPT també pot ser utilitzada en contra dels usuaris.
Què és el voice hacking? És el conjunt de tècniques que es fan servir per manipular la veu de les persones mitjançant l'ús de tecnologies avançades com la IA. Entre aquestes tècniques es troba el clonatge de veu, sent una de les més populars. La finalitat és poder replicar la veu d'una persona de la manera més realista possible.
La forma que tenen els ciberdelinqüents de fer aquest procés és obtenint un enregistrament de veu de la víctima. Per aconseguir aquest enregistrament el que fan és fer trucades telefòniques, durant aquestes trucades els criminals tracten d'allargar el màxim possible les converses per tal de recopilar més informació. El més perillós d'aquesta amenaça és que resulta indetectable, qualsevol persona que estigui a l'altra banda de la línia pot ser un cibercriminal desitjós de fer voice hacking. Això sí, com comenta la Policia Nacional hi ha un mètode per evitar ser víctima i és molt més senzill del que pot semblar.
Per tenir converses segures per telèfon l'únic que cal fer és establir una paraula clau. Aquest codi s'ha de comunicar per endavant amb familiars, amics o persones d'interès amb què es parli normalment per telèfon per així quan es rebi una trucada cal dir aquesta paraula com a indicatiu que la línia és segura.
Resulta curiós que establir una clau, sigui quina sigui la paraula, serveixi com a escut davant dels cibercriminals. Però la realitat és que moltes vegades aquestes persones es fan passar per familiars o coneguts per tal d'establir una conversa tan llarga com sigui possible. El fet de comptar amb una paraula de seguretat manté a ratlla els criminals.
Lògicament, no és l'única manera de fer front a aquest tipus d'amenaces. El més lògic i recomanable és evitar trucades de números desconeguts. Totes les trucades rebudes han d'estar identificades i, en cas de contestar-ne una, mai no has de contestar utilitzant 'sí' pel fet que també pot fer un enregistrament d'aquest monosíl·lab. Estar alerta és una obligació general, l'auge de la IA ha permès als ciberdelinqüents tenir innombrables eines per fer les seves accions. L'única cosa que poden fer els usuaris és protegir-se davant de qualsevol mena d'amenaça, a més de contactar amb els organismes oficials en cas que hagin estat víctima d'alguna estafa.
L'article sembla ciència-ficció, però la policia està alertant del 'Voice Hacking'. Per sort, ens donen un consell per evitar-la va ser publicat originalment a Andro4all. De tota manera, la millor solució, com indica la policia, és no contestar a cap telèfon que no es conegui, encara que alguna trucada no sigui un intent d'estafa o de vendre't alguna cosa, si realment algú vol contactar amb tu, ja ho farà d'una altra manera, i compte també amb els missatges que rebeu a whatsapp de desconeguts, sobretot no contesteu, l'aplicació ja permet bloquejar-los.
Bien dices, la penúltima amenaza. O digieres lo que está llegando o caes en el miedo y la inseguridad, con el resultado consiguiente de votar al que más prometa en abstracto o en duro, uséase la ultraderecha. Evitémoslo.
ResponEliminaAcabaremos con un móvil antiguo sin internet, solo para llamar y recibir llamadas. O deberíamos acabar así, pero díselo a los jóvenes y no tan jóvenes tiktokers
ResponEliminaNo sé si servirá el consejo,que es lógico, pero no hacemos caso.Estoy cansado de repetir,que al banco de mi hija llegan personas de que le han estafado,por diferentes métodos, que el banco no se hace responsable.Ejemplo te repiten que no abras ningún link,pues nada,de los que tratamos( no doy nombres),no sé cansan de dar direcciones de páginas para que las abras,como demostración de lo que dicen.Pero si no hay que demostrar nada.Si los abres,primero te acostumbras a no diferenciar y tarde o temprano abrirás uno peligroso.Segundo desde el momento que lo abres,sales de un entorno seguro del globero conocido a otro desconocido,por un recorrido desconocido.Si eso tan sencillo no lo hacemos,cómo haremos este de la imitación de la voz.
ResponEliminaNO PICAR EN NINGÚN ENLACE,es la forma más sencilla y corriente de que te roben datos e información
Saludos
Sobre todo es muy importante no decir nunca sí, y en los mensajes con familiares siempre una palabra clave. Pero es igual, tarde o temprano caemos en las redes de la red.
ResponEliminaSaludos.
Por supuesto,yo ya caí, me salvé por un momento de lucidez,de aquello de que se enciende la bombilla del TBEO,lo pude solucionar.
ResponEliminaSaludos