Amalio Gutiérrez Álvarez, director d'un col·legi, ha commogut els pares dels alumnes amb un emotiu comunicat abans que comenci la temporada d'exàmens. El missatge, que ressalta la importància de valorar els estudiants més enllà de les seves qualificacions, intenta alleujar la pressió que senten els joves abans de l'avaluació conscienciant els pares.
Missatge pels pares abans d'exàmens: "És comprensible que els pares estiguin ansiosos pels exàmens, però els vull recordar que entre els estudiants hi ha artistes, emprenedors, músics i atletes que tenen habilitats que no es reflecteixen en un examen", comença el text d'Amalio Gutiérrez. A través d'aquestes paraules, el director vol que els pares comprenguin que no tots els talents es mesuren en termes acadèmics.
El comunicat també subratlla que, encara que les bones notes són benvingudes, els errors no han de fer que els estudiants perdin confiança en ells mateixos. “Si el seu fill o filla no treu bones notes, no li tregui ni la dignitat ni la confiança en si mateix”, va escriure el director, remarcant que el que és important no és la perfecció en totes les assignatures, sinó la passió pel que cadascú fa i l'omple.
El missatge ha estat àmpliament elogiat en xarxes socials, agraint-ne l'enfocament empàtic, i recordant que el que realment importa és el benestar i el desenvolupament personal dels nens. “A aquest director li agrada la seva feina i té vocació”, “Amalio el meu nou ídol” o “em diuen això, i em poso a plorar 30 hores a l'espatlla”, comenten diversos usuaris emocionats.
Finalment, el director ha volgut enviar un missatge més profund. “Els seus fills estan fets per a projectes molt més importants a la vida”, conclou Gutiérrez, ressaltant la importància de recolzar els estudiants en el seu creixement i no només en el seu rendiment acadèmic.
Però, en el mentrestant... Sembla que a la vanguardia els han colat un gol per l'escaire. Els de Malditobulo afirmen que no hi ha rastre del director ni del centre que apareixen a la ‘carta motivadora’ enviada suposadament per un director de col·legi als pares dels alumnes: fa anys que circula en altres idiomes
Després de fer una cerca avançada de Google, no hem trobat cap referència al nom del suposat director més enllà del tuit viral. A cap dels resultats apareix cap director amb aquest nom. Tampoc els mitjans que recullen aquest contingut informen sobre qui és aquest director ni a quin centre escolar hi pertany.
Igualment, la carta afegeix un segell situat a la cantonada superior esquerra amb el nom del suposat centre. Després de fer una cerca avançada de Google amb diferents possibles noms (E.S.O. Soria Pérez, Sonia Pérez, Sants Pérez, Som Pérez...) no hem trobat rastre de cap centre escolar amb aquest nom.
Des de Maldita.es ens hem posat en contacte amb l'autor del tuit perquè ens informe de quina és “el vostre col·legi”, però en el moment de publicació d'aquest article no hem obtingut resposta.
Com hem esmentat, el polèmic contingut de la carta “motivadora” ja ha estat difós altres vegades generant debats similars al voltant de l'educació. L'any 2016, una publicació a Facebook d'un usuari de Xile es va compartir més de 5.000 vegades amb una imatge molt semblant. Aquesta suposada carta enviada als pares assenyalava, igual que la difosa ara, que “si el seu fill no aconsegueix les millors notes, no li tregui la confiança en si mateix ni la seva dignitat”
En resum, no hi ha rastre del suposat director que signa la carta que ara es difon (Amalio Gutiérrez Álvarez) ni del centre al qual pertany i la missiva s'ha difós altres vegades amb contingut molt similar.
La Carta
Vaya hombre leía y me emocionaba,por lo bonito de la acción, al final un bulo.En Tiktok,donde pierdo algún tiempo,cada vez abundan más las composiciones con IA,por ahora sin maldad,están muy bien hechas,las de políticos con abrazos y bailes,simpáticas. No me gustan las de chicas robots,bellísimas, cantan mucho y no dicen nada más que tonterías
ResponEliminaSaludos
Ves, ahí, si he ejercido de periodista, me he limitado a comprobar una información, algo tan sencillo y tan difícil que hagan los periodistas profesionales. Ahí los de Maldito bulo están haciendo una gran labor.
ResponEliminaSaludos.