{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

patim patam PATUM

Vagi per endavant que malgrat ser mediterrani no sóc home de foc, petards ni correfocs. Dit aixó, no acabo d'entendre la normativa Europea vers els petards i correfocs concretament en el cas de la Patum a Berga. El foc, és part d’una tradició ancestral a la cornisa mediterrània que ve d'abans de crist, de correfocs se’n fan a la majoria de festes majors i tot que de tan en tant hi ha algun accident, es prenen mesures de seguretat i tot i qui més qui menys te algun forat a la roba producte d'una guspira, normalment la cosa no passa d’aquí. Visualment l'espectacle d'un correfoc és d'una enorme bellesa, i és que és molta la fascinació que el foc exerceix sobre nosaltres i no parlem ja dels valencians. Aquesta normativa s'ha fet a Brussel·les, una de les ciutats amb pitjor clima d'Europa, des d'una visió esbiaixada i fora de context. Són els mateixos que volien prohibir la fava i el rei al tortell de reis, i deuen ser cosins germans dels qui varen parir l'ISO 9000 que diu Dilbert que és el número de cerveses Heineken que es varen prendre una nit abans de fer-la per a major glòria dels assessors d'Empreses.
Però malgrat tots aquests problemes que afecten als correfocs en general i a la Patum en particular, que no s'hauria d'oblidar és una festa considerada per la Unesco patrimoni de la Humanitat, i que una patum sense foc o amb la gent a 15 metres del mateix, seria com celebrar un partit de futbol sense pilota...Com deia, malgrat aquests problemes n'hi ha un de molt més preocupant: L’aplicació d'aquesta llei depèn del Ministeri Español d’Indústria del Sr. Sebastián, que ha dit que de moment tranquils que no hi ha cap problema i fins el 4 de gener de 2010 queda molt de temps i ja trobarem una solució. I aquí és on els de La Patum i la resta de fogojenadors s'haurien de començar a preocupar.

-
Dispenseu pel títol del comentari, ja sé que no és molt original i possiblement no hagi estat el primer en emprar-lo

Publica un comentari a l'entrada

4 Comentaris

  1. El fet és que estem en un món de normatives i que cada vegada es limita la llibertat vital amb més bestieses, no sé com acabarem, la veritat.

    ResponElimina
  2. normatives fetes per idiotes, aquest és el problema.

    ResponElimina
  3. Sóc diable (Forques de Can Deu) i un dels portadors del Drac de Sabadell, i realment estem força preocupats. Ja sabem que quan des d'algun ministeri de Madrid ens diuen "tranquils, que hi ha temps i ja ens en preocupem" ja podem començar a tremolar.
    Tot i que això s'acabi solucionant, el que sembla inevitable és que els diables ens haurem de treure un carnet de "professionals" del foc; realment ridícul.
    I el més greu és que tots els eurodiputats catalans (excepte en Guardans i un altre de qui no recordo el nom) van votar a favor d'aquesta normativa.

    ResponElimina
  4. l'altre va ser en Josep Borrel, l'exministre.
    Ho teniu fotut, pensa que depeneu d'en Sebastián, "el bombetes"

    ResponElimina