Fills de funcionaris assajant pel dia de demà. -


El 'Viceministerio d'Interculturalitat' de Bolivia obliga als funcionaris a vestir roba tradicional cada dilluns. Les secretàries i els uixers surten de casa el primer dia de la setmana amb barrets de pagès, unkus i llijllas multicolors. El viceministre Ignasi Soqueré aprofita els dilluns per encasquetar-se un tocat en forma de cua de paó per tal de despatxar amb autoritat multicultural l'agenda del dia. No és una noticia de Collonades, o potser si, però es certa. 
En nom del  fervor de l'orgull patri, l'esquerra indígena boliviana humilia als seus funcionaris, que han de contestar el telèfon o redactar informes vestits com a extres del carnaval de Rio de Janeiro. 

Se m'acut, que diria la Montse, que el nou President de la Gestoria de Catalunya: Perdó....Generalitat de Catalunya, podria dictar una llei similar, de manera que els funcionaris del sexe masculi anessin vestits de catalans amb esclops i barretina i les calces de vellut i les funcionaries del sexe femení de pubilles a l'ùs. Al cap i a la fi som més o menys tan folcklorics com el Govern de Bolivia, de fet, ambdós Governs estàn gestionats per indígenes. Ara bé, atès aquí som tan multiculturals i superguailis, els funcionaris i funcionaries d'altres contrades podrien lluir els vestits tradicionals del seu país d'origen. Tot plegat donaria un bonic toc de color al funcionaritat i el trauria de la seva grisor congénita. Ara, vesteixin com vesteixin els funcionaris i les funcionaries, haureu de tornar-hi l'endemà.