El tribunal correccional de la ciutat flamenca de Dendermonde, acaba de condemnar un home de 50 anys a sis mesos de presó per haver agafat dues bosses de magdalenes caducades d'un contenidor d'escombraries.

El tribunal ha tipificat l'acció de robatori perquè el contenidor d'escombraries estava situat a l'aparcament d'un supermercat de la localitat de Rupelmonde, una mica més al nord, als voltants d'Anvers. El tribunal de Dendermonde considera que l'acció de recuperar un aliment llençat a les escombraries és un robatori, perquè aquest aliment "continua sent propietat del supermercat" fins i tot després que l'empresa l'hagi llençat a les escombraries, segons detalla el diari La Libre Belgique. 

La denúncia contra l'infortunat i necessitat ciutadà belga ha estat promoguda pel supermercat, el nom del qual no ha transcendit, i ha estat aplaudida per la federació empresarial de comerç i serveis Comeos. La federació empresarial considera molt positiu que el tribunal tipifiqui i sancioni penalment com a robatori la recuperació del menjar llençat a les escombraries pels supermercats, en una mostra preocupant d'insensibilitat social i humana.

I quanta raó tenen els de la Federació empresarial; robar dues bosses de magdalenes llençades a un contenidor segurament perquè duien caducades un o dos dies, o estaven a punt de caducar, a qui se li acut, només a un pobre que té gana i regira els contenidors, el Supermercats roben legalment a la majoria dels seus proveïdors i aquests no els denuncien pas. On s'ha vist, ara l'home no necessitarà regirar res, durant sis mesos tindrà els tres apats garantits pagant l'Estat. Ben mirat a Bélgica si ets pobre surt a compte agafar (que no robar) un parell de bosses de magdalenes d'un contenidor, tot i que que de fet, qui hauria d'haver posat la denuncia no podria ser el Supermercat que ja havia llençat al contenidor les magdalanes, ni l'ajuntament que encara no havia recollit la brossa. Aquí l'únic que podía posar la denuncia és el contenidor, i aquest molt més savi que Supermercat i Ajuntament, no ho va fer. 

Cal tenir en compte que estic parlant de Bèlgica, on els tribunals de justícia destaquen per la lleugeresa de les seves sentències en els delictes greus i les escasses condemnes per violació, i aquesta nova sentència es digna d'aquest país immers en el surrealisme quotidià i sense Govern des de fa gairebé 11 mesos.