Revolucionen el mercat comercialitzant aigua de la Costa Brava per a tot tipus d'usos gastronòmicsL'empresa catalana Marevendis Agua de Mar, amb seu a Llinars del Vallès, revoluciona el mercat amb un nou producte gastronòmic a l'abast del públic en general: Mediterranea Agua de Mar. Es tracta d'aigua de mar del Mediterrani envasada, concretament extreta de la Costa Brava, per a usos gastronòmics. La idea va sorgir fa dos anys per dos joves emprenedors de 28 i 34 anys veïns de Sant Celoni i Barcelona, i s'ha materialitzat aquest cap de setmana amb una primera comercialització a nivell estatal i a través de la gran distribució de 3.000 envasos, d'1,5 i 3 litres a un preu de 2,40 i 4,60 euros, respectivament. El producte es dirigeix al consum de particulars però també a restaurants per a usos culinaris.
La idea és posar a disposició dels consumidors particulars, però també dels professionals de la cuina, un nou producte gastronòmic que millora la "qualitat i el sabor" dels plats a la taula. Avalat per la Fundació per a la Investigació Nutricional i la Fundació Dieta Mediterrània, es tracta d'un producte innovador a l'Estat -si bé existeixen iniciatives semblants a d'altres punts d'Europa, com a França i Escòcia. "És un producte que serveix bàsicament per cuinar", destaca Francesc Carrillo, cofundador de Mediterranea Agua de Mar, però que a més, afegeix, "aporta molts més nutrients que l'aigua normal i que permet potenciar el sabor i la textura del peix".
Però l'aigua de mar envasada no és per a ús exclusiu del peix i el marisc. També és apta i aporta molt bons resultats, expliquen, per a tot tipus d'altres plats com arrossos, patates o amanides que també guanyen en qualitat i sabor, explica Albert Fernèndez, l'altre cofundador del producte. De fet, l'empresa ja acumula en la seva pàgina web una cinquantena de receptes diferents.
Un any després d'engendrar la idea de dur l'aigua de mar de la Costa Brava a la cuina de casa o del restaurant, el 2011 els dos joves emprenedors van crear l'empresa Marevendis agua de mar i van buscar el finançament. Ara han engegat el llançament comercial del seu producte distribuint fins a 3.000 pacs d'envasos d'aigua de mar de la mà d'una important cadena d'hipermercats. Però més enllà de la línia de venda pel consumidor particular, els dos joves han engegat a mode de prova pilot una distribució a petita escala entre restaurants i empreses de càtering amb un forma d'envàs més gran, de 22 litres, que ja està present a una desena de deu restaurants de l'entorn de Barcelona amb molt bona acollida. A banda, acaben de tancar un acord amb una important distribuïdora especialitzada per desenvolupar la distribució a nivell de tot l'Estat.
L'empresa extreu l'aigua de la Costa Brava en un punt fix i dos de mòbils a l'entorn bàsicament de Palamós (Baix Empordà) i Blanes (Selva). Uns punts d'abstracció que van decidir després d'un ampli i científic estudi marí del conjunt del litoral català. Van triar la Costa Brava perquè necessitaven un punt estable d'aigua de mar, on les propietats no canviessin gaire per tal de facilitar el procés de tractament de l'aigua que ells duen a terme a les seves instal·lacions de Llinars. Les característiques per la profunditat i per la diversitat del fons marí de la Costa Brava van ser les que van decantar la decisió per aquesta zona.
Així, extreuen l'aigua del mar a través d'unes canonades per a usos alimentaris amb bombes d'extracció mar endins que després traslladen en camions cisterna fins als dipòsits de la nau de 300 metres quadrats que tenen a Llinars. Aquí es duu a terme el procés de filtratge i purificació de l'aigua, a través d'un sistema mecànic, totalment natural, sense fer ús de productes químics. L'aigua s'analitza químicament abans i després de depurar-la, i un cop assolits els llindars marcats l'aigua s'envasa i ja està a punt per a la seva comercialització. Actualment la planta té una capacitat de producció de 20.000 litres d'aigua en una setmana.
Noves línies de negoci i la internacionalització
L'empresa Marevendis agua de mar va ser creada el juny del 2011 i actualment compta amb 5 treballadors, els dos cofundadors -un enginyer procedent del sector de la construcció i un llicenciat en empresarials exempleat de banca- i tres treballadors contractats, concretament persones amb discapacitat, en una aposta dels dos emprenedors per crear també una empresa compromesa des del primer moment en la responsabilitat social corporativa.
Amb una inversió inicial de prop de 300.000 euros, Marevendis agua de mar preveu recuperar la inversió inicial en un parell d'anys. Un cop finalitzada la comercialització a nivell estatal, engegada aquest cap de setmana i que continuaran estenent de forma progressiva al llarg dels propers mesos, l'empresa es planteja la internacionalització i la diversificació del negoci amb nous productes vinculats amb l'aigua del mar, ja siguin farmacèutics o terapèutics, com a objectius a mitjà o llarg termini. Sempre però, creixent "lentament i de forma sostenible". naciodigitalcat
M'hi jugo el que vulguis que l'aigua de Palamós porta més nodriments que la de Blanes, sobretot quan bufa el gregal i transporta les aigües del Ter cap al sud.
ResponEliminaSigui com sigui, espero que tothom que la compri la faci bullir una bona estona.
A Sant celoni, hi ha un fabricant de pa precuit que fa anys ja usa aigua de mar per no haver-hi d'afegir sal al pa.
ResponEliminaque bó Francesc ¡¡¡ mai, mai m'ho hagués pogut imaginar jajaja
ResponEliminasegonsell el pa té millor sabor.
ResponEliminaJo l'he comprat al Corte Inglés. Porta l'aval de la Fundació Dieta Mediterrània i d'uns laboratoris. Vaja, fa pinta de ser segur. A més, l'Adrià el vaig veure en un documental del Bulli que baixava ell a buscar aigua amb galledes a la cala del Bulli. Dolent no pot ser!
ResponEliminano dic pas que sigui dolent, comentava a un company que un exclient meu fabrica el pa amb aigua salada que li porten en una cuba. Diu que és millor i no cal posar-hi sal a la masa.
ResponElimina