70 parròquies, més de la meitat de les 120 que hi ha al Bisbat de Sant Feliu, que comprèn zones del Baix Llobregat, l'Alt Penedès, el Garraf i l'Anoia, pagaven l'IBI per algunes de les seves propietats tot i que aquests béns n'estaven exempts. Així ho han assegurat fonts de la institució, que han destacat que no tots els béns de les 70 parròquies estan afectats. Alguns dels errors es van descobrir arran de l'inventari que el Bisbat va fer quan es va escindir de Barcelona i va ser creat el 2004. Per tant, mitjançant una revisió que no s'ha fet en altres regions. Ara els responsables de patrimoni de la diòcesi tenen previst fer una revisió general i demanar l'exempció la Diputació de Barcelona.
No es tracta de les esglésies ni són, en la major part dels casos, quantitats importants, asseguren fonts del Bisbat. Però una setantena de parròquies dependents del Bisbat de Sant Feliu pagaven l'IBI per alguns dels seus béns, no tots, tot i que el concordat de l'Estat amb el Vaticà de la Transició els eximeix de tributar aquesta taxa. Hi ha altes esglésies en la mateixa situació que han pagat l'IBI estant-ne exempts i ara volen que els retornin els diners.
Aquest acord amb la Santa Seu ve de l'any 1972 i el va signar Felipe González, Fins ara ningú se n'havia preocupat, ni els mateixos socialistes als qui de sobte els hi ha entrat la cagalera per aquest assumpte. I com succeeix sovint a aquest país, la gent comença a desbarrar, hi ha qui diu que amb l'Islam no s'hi posen perquè n n'hi han, ignorant que les mesquites són llocs de culte i com les esglésies estàn exemptes de pagar l'IBI. Però és que la llista de entitats que no paga l'IBI es llarga, a banda de les Confessions en general, hi tenim: Monuments històrics, ambaixades, edificis dels Sindicats.
A més a més i reblant en l'assumpte de l'IBI i L'Església catòlica, el cínic per excel·lència Rouco Varela va dir que si L'Església havia de pagar impostos hauria de reduir la seva ajuda a Caritas, ajuda que només és d'un 1% dels diners que rep de l'Estat que són de l'ordre dels 8 mil milions d'euros anuals. de fet, ni aquest 1% aporten atès els 8 mil milions es corresponen a la suma de diferents conceptes.
S'ha de tenir molta barra, però aquest sinistre i menyspreable personatge ja no ens hauria de sorprendre res.
Resumint que no tan sols L'Església no pagarà l'iBI sinó que la part de la mateixa que l'ha pagat reclamarà la seva devolució, o sia que serà un IBI d'anada i tornada. Con do cohone!