DE PA AMB TOMATA I PERNIL



M’abelleix avui parlar d’una qüestió que pot semblar menor, però que ni molt menys o és. Parlava l'altra dia amb un company que em deia que a ell li agradava el pa torrat sucat amb tomata i pernil de 5 jotes, de Jabugo, vaja!.
Lamento dissentir de tu - li vaig dir - i com a expert en pa amb tomata després de sopar gairebé cada dia durant 39 anys, aixó, pa amb tomata i embotit o sovint pernil, vull manifestar en primer lloc, que torrat i amb tomata no m’agrada tant i dos i molt important, si el pernil és bo de veritat, no cal tampoc un 5 J, bé si cal (però sovint no es pot volia dir), com deia si el pernil es bo, m’agrada molt més amb pa sense tomata, amb oli d’oliva i prou. Tinc la mania o així m’ho sembla que la tomata li treu sabor al pernil, com si la superposició de sabors es barregessin en detriment del gust del pernil.
De fet, potser el que no s'ha de fer és un entrepà amb pernil del bo; tal i com és al plat de la fotografía tallat a llonzes ben fines i acompanyat del pa sucat amb oli és quan és més bo, de fet el que és més saborós d'aquest pernil és el greix, aquell greix oliós que t'impregna la pituitaria amb la seva fortor mentre et pringues els dits de la grasa que desprén i el paladar es deleix en tastar-lo. Caram! m'està entrant gana.
Ara, tot es qüestió de gustos, en conec un que de jove es feia pa amb tomata i a sobre hi posava cola-cao i després pernil i deia que estava molt bo. Ah! i per menjar el pernil bo m’agraden més les llesques de barra de quart que no pas de girat. Manies meves, o no!

16 Comentaris

  1. Lluís Bosch

    Aquest que es posava el cola-cao no seria pas el Ferran Adrià de petit? Ho dic perquè també posa kelloggs a la paella...

    I per cert: a mi també em sembla que el tomàquet i el pernil no acaben de lligar.

    La cosa més rara que faig jo és posar oli a la llesca i després melmelada, molt millor que amb mantega.

    Reply Delete 24 d’agost, 2012
  2. omar enletrasarte

    unas manías tuyas (envidiables)
    salut

    Reply Delete 24 d’agost, 2012
  3. Francesc Puigcarbó

    no Lluís, és el meu germà mitja, que per cert es diu com tu

    Reply Delete 24 d’agost, 2012
  4. Francesc Puigcarbó

    cada uno tiene sus manías Omar

    Reply Delete 24 d’agost, 2012
  5. D.F.

    El jamón si es bueno, como va, sin tomate...
    Pero para los jamones normales, los que comemos a diario, el tomate esta buenísimo y el aceite también.
    Algunas veces tostado y otras no.
    El jamón también gana mucho si te comes unas cigalas a la plancha (de las grandes) antes, por aquello de no discriminar el mar..

    Reply Delete 24 d’agost, 2012
Més recent Anterior