El PP insisteix en la seva croada per convèncer l'opinió pública de la ineficiència de les autonomies. Si a l'abril va ser la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, la que va demanar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que fes desaparèixer els "17 mini-Estats que tenim a Espanya", i en criticava "la despesa excessiva", ara ha estat el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, el que ha insistit en la mateixa tesi.
En un acte celebrat ahir a Maó organitzat pel diari Menorca, va criticar que "les comunitats han comès l'error de voler ser mini-Estats", i va assegurar que el govern de Rajoy malda per intentar retallar el dèficit autonòmic, perquè "tant Europa com el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI) creuen que el problema de la gestió del dèficit rau en les autonomies".
No deixa de ser curiosa la ceguesa interessada del Pp i els seus acòlits, la clara intencionalitat més que palesa de carregar el mort a les autonomies, els mini-estats malbaratadors segons Esperanza Aguirre. Sobretot si tenim en compte que el 80 per cent del malbaratament total és del Govern Central. Més que les autonomies, el qui hauria de desaparèixer per malbaratador i ineficient és aquest Govern Central i amb ell el concepte d'Espanya, i no les autonomies que han malbaratat comparativament, molt poc, i algunes fins i tot encara són acreedores de deute - com Catalunya - d'aquesta entelèquia malbaratadora dita Espanya, la gran paràsita entre els Governs europeus, que menysprea quan ignora i ho és tan d'ignorant que veu, o vol veure, o vol fer veure la palla en l'ull de les autonomies (algunes seves) i és incapaç de veure la biga dins el seu. Una Espanya que menysté i criminalitza a qui l'alimenta amb el mateix menyspreu que un carronyer s'alimenta de la seva víctima sense cap mena de compassió. S'estan ensorrant en els seus fonaments i ni tan sols són capaços d'adonar-se'n mentre intenten desesperadament explicar la història com un idiota ple d'ira i fúria. Beteta és un idiota, o un putxinel·li que es deixa manipular i diu el que li diuen ha de dir, malgrat saber que manipula la veritat, la veritat que ell i el seu partit no volen ni saben com afrontar. En un món globalitzat, els del Pp estàn instal·lats en el chufla chufla que como no te apartes tu de Miguel Ligero a Nobleza baturra, nomès que a ells el tren els axafarà, i és que duen la boina tan encastada al cap que els impedeix pensar i veure les coses amb claredat. I els temps corre ràpid i contra seu.