Diverses persones parlen prop de l'indret on Amaia Egaña es va treure la vida, a Barakaldo -



Amb això dels desnonaments sorprèn la pressa sobtada que els hi ha agafat a Bancs, Caixes, Partit Popular i PSoE per aturar-los. Portaven molt de temps dient-no's que no es podien aturar, que s'havia d'aplicar la llei. Deien els nostres polítics que la llei és la llei i que aquests desnonaments havien de seguir el seu curs. Els sacrosants Bancs i Caixes ens insistien en que no hi havia altre remei, que ells no volien però que no podien fer-hi res. 
Com es podia entendre, que a una familia la desnonaven del seu pis, deixant-los al carrer i a més a més encara continuàven endeutats amb la hipoteca. Qui més qui menys sap que als Estats Units tornes les claus i abandones l'habitatge i el deute que condonat, però aqui no.
N'hi ha hagut prou amb un suïcidi mediàtic, perquè tot s'hagi capgirat i el que abans era impossible ara és possible, De moment els desnonaments continuen i segons el Sr.Homs (el Quicu) el Govern no pot evitar que els mossos d'Esquadra els practiquin atès han d'obeir la llei i per tant als jutges. Diu Homs que si no s'ha pogut "fer la feina" a l'hora d'actuar contra els desnonaments és perquè no té "les competències" en aquest àmbit. Homs ha defensat les línies d'actuació del Govern català i ha afirmat que s'ha evitat un miler de desnonaments utilitzant el parc públic d'habitatges, que la Generalitat ha actuat en casos de mediació i que s'ha modificat el codi de consum també amb aquest objectiu. 
Sincerament, no entenc un Govern que parla de fer un referèndum, consulta o com li vulguin dir, si o si, desobeint la llei, en aquest cas la Constitució, i una cosa tan senzilla com aturar desnonaments prohibint als mossos que executin l'ordre del jutges, que no crec es queixessin, en general, s'excusin dient que s'ha de complir la llei. O sigui que aquí la complim o no, segons ens convingui o interessi. A l'Aragó el Govern ha aturat tots els desnonaments i aquests no volen fer referèndums ni consultes, com a molt van fent amb les seves bestieses sobre el català a la Franja, però ara això és pecatta minuta. Cal no oblidar que hi ha hagut ja dos suïcidis més un de fallit. Per cert que el d'Amaia Egaña a Barakaldo que semblava un cas estrany atès ambdós tenien feina, explicaven avui que ella, sense el consentiment ni coneixement del seu marit havia donat el seu habitatge com a garantia per uns deutes d'un germà seu, i que en no pagar aquest, d'ací el desnonament, lo qual és encara, si cal, més dramàtic.