Vaga - Una vaga és una acció empresa de forma individual o per un col·lectiu social que consisteix a deixar de fer una cosa o coses, dintre de les funcions del col·lectiu o individu, per a exercir una pressió social, amb vista a l'obtenció d'un objectiu concret.

Vaga laboral: En molts països és reconeguda com un dret dels treballadors. Consisteix bàsicament a deixar de treballar amb l'objectiu d'aconseguir avantatges laborals o socials, encara que pot ser manifestada d'altres formes:

Piquet : Grup de vaguistes que intenten que els altres facin vaga, pressionant a la resta del col·lectiu, pacíficament o no. Als piquets pacífics se'ls sol denominar piquets informatius ja que se suposa que tan sols informen del dret inherent de vag".

Aquesta és una definició a la Viquipèdia de la vaga. Una definició antiga i obsoleta com la vaga en si mateixa. La manifestació d'avui m'ha sonat a rància, a deja vu, amb uns eslogans patètics i rancis, Berlanguians. M'ho deia aquest matí una mossa d'esquadra, som al segle XXI i es manifesten amb clixes del XIX. S'haurien de modernitzar una mica. De fet, escoltant una versió 'sui generis' del 'resistiré',  amb els voceros i el seu megàfon, només hi faltava la cabra. Molt soroll per no res.