{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

El clam de la pressumpta rancúnia


Unes 250 persones s'han concentrat davant l'Ajuntament de Sabadell per clamar en contra de la corrupció a l'administració pública. La protesta s'ha convocat a través de les xarxes socials després que aquest mateix dimarts hagi esclatat el cas 'Mercuri', de presumpta corrupció urbanística. El cas ha esquitxat, entre d'altres, l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, imputat per suborn, tràfic d'influències, falsificació documental, infidelitat en la custòdia de documents, negociacions i activitats prohibides a funcionaris públics i omissió de deure de perseguir delictes. "Bustos dimissió!" o "Fora corruptes de l'Ajuntament!" han estat alguns dels càntics que s'han escoltat durant la protesta. 
Protesta en la que segur hi havia Dolors Calvet, les restes d'entesa i els d' iniciativa i els quatre de rigor que s'apunten a un 'bombardeiu'. Que hom sàpiga, tothom - de moment - es pressumpte corrupte fins que la justicia provi que ho és, i sincerament no entenc que feia aquesta gent - llevat dels que li tenen jurada a Bustos, potser perquè els ha guanyat sempre - manifestant-se un ranvespre plujós i rúfol a la Plaça de l'Ajuntament de Sabadell. 
No sento cap simpatia personal pel Sr. Bustos, l'omnipresent alcalde la meva ciutat, de la branca españolista del PSc, i sospitós habitual en més d'un afer, amb germà i oncle incorporat, però el considero massa llest i hàbil com per deixar-se embolicar en una trama com aquesta. Potser l'he sobrevalorat, però jo no em precipitaria i esperaria a veure com es desenvoluppa l'accio de la justicia. Si fan com en el cas dels barruts Millet i Montull, la cosa va per llarg, i cal no oblidar que aqui hi està emmerdada molta gent, entre ells CIu, que cal recordar tenen la seva seu embargada, i no pressumptament, no! embargada. És casual l'acció contra Bustos i els seus ara?, i venint la denuncia de ICV de fa dos anys? que ja dic que li tenen botada. En el pitjor dels escenaris, el 3% és moneda de canvi habitual, i aqui, o els encausen a tots o esta prevaricant la pròpia Justicia amb la seva arbitrarietat. Ja ho va denunciar al seu dia Maragall i fariseicament el varen fer retractar. No hi ha un pam de net, i no se jo si els que es manifestaven avui a la plaça de l'ajuntament estàn lliures de culpa o de rancunia. 
Sempre pressumptament.

Publica un comentari a l'entrada

12 Comentaris

  1. Un dia en un Congreso de mi partido (los pagamos a escote) comiendo alguien en mi mesa se ufanaba de que no teníamos ningún caso de corrupción. Le conteste que solo era cuestión de tiempo y de coger más poder, allí estábamos todos los concejales y alcaldes de mi partido en España y le dije que alguno que compartía mesa con nosotros posiblemente robaría a la menor oportunidad.
    El sistema esta corrupto, la administración es opaca y torticera y no hay una voluntad real de acabar con esto, es triste pero es así y posiblemente también es culpa un poco de todos nosotros que en el fondo envidiamos a los corruptos y no vemos eso como lo que es, un robo.

    ResponElimina
  2. Deixant de banda el cas concret, que ja es veurà, o no, com evoluciona, el que m'ha semblat de dubtosa moralitat és el munt de càrrecs, la majoria amb sou, que acumula el teu alcalde.

    ResponElimina
  3. asi és Temujin, uno no es corrupto hasta que toca poder, y eso es muy viejo.

    ResponElimina
  4. Miquel: Bustos és molt ambiciós i populatxero, pero està per la ciutat, pensa que te'l pots trobar arreu a qualsevol hora passi o no passi res. Acumular càrrecs va també amb el tarannà ambiciós del personatge. Per aixó no m'acabo de creure que ell personalment hi estigui implicat, és molt llest i sibil·lí (o aixó penso) com per caure en un error com aquest, sense - a més a més - cap necessitat. La seva carrera politica ja s'ha acabat.

    ResponElimina
  5. No se que pensar, porque de entrada pienso mal de todos los politicos sin excepción. Decir que no me extraña nada es triste, pero para mí edad y lo que he llegado a ver...¡ no me extraña nada, pero nada ¡ Salut

    ResponElimina
  6. Per les informacions que llegeixo, és probable que no estigui directament involucrat, perquè no li cal: és obvi que ell passava a cobrar la seva comissió per casa de l'oncle, i tot quedava en família.
    Però també és obvi que va ser el facilitador de la marranada, i que ho sabia.
    Cada cop que anem sabent més detalls de l'època d'or de l'urbanisme més fàstic sento, perquè són justament aquesta gent els qui ens han dut a l'espetec que ara vivim. La convivència d'alcaldes i constructors fa molt mala pinta, Francesc. Et podria explicar unes quantes coses, perquè això ha estat passant a molts pobles i ciutats.

    ResponElimina
  7. UNA AVIA (PESUQUERA),AMIGA MEVA DE SABADELL,ES REFERIA A ELL COM "EL CAPO",I LI TENIA MOLTA "MANIA"...I PARLO D'ANYS.
    JUGANT

    ResponElimina
  8. Potser et queia bé l'alcalde, però crec que finalment sabrem que era un porc.
    http://noticies.sirius.cat/2012/11/bustos-no-sexplica-lajuntament-i.html

    ResponElimina
  9. Ahir vaig entrar al seu blog (sense actualitzar des del juny, i ahir una sorprenent declaració d'innocència), per deixar-li aquest comentari:
    "Felicitats, alcalde, això és el que necessitava el PSC".
    Després d'uns minuts en espera de moderació, el comentari va desaparèixer tal com es pot comprovar.

    ResponElimina
  10. no em cau bé Lluís, en alguna ocasió he comentat que Sabadell és Bustos City, simplement hem sorptèn que s`hagi barrejat en un assumpte com aquest que tard o d'hora s'acaba descobrint.
    Té molts enemics polítics a la ciutat, ja que s'ha comportat d'una manera bastant despótica, però en Farres ho era un munt de despótic, i en canvi estaba ben considerat i no el varen enxampar mai en res.

    ResponElimina
  11. Hola Francesc, avui a "El Món a RAC1" he escoltat com tots els tertuliants deien que els polítics no eren així, que de corruptes només n'hi havien un pocs. Per favor, quina vergonya! Els politics merdejant com porcs mentre el país se'n va a Can Pixa. Amés, s'ha notat massa que les eleccions han modificat els esdeveniments, només hem tingut un dia de reflexió despres de les eleccions perque la corropció més fastigosa dels polítics ens explotés a la cara. I encara els que han enganxat són uns xixarel·los, la corrupció més gran difícilment la veurem mai, la que viatja en valises diplomatiques o enmig de tiares, vestits i bandes.

    ResponElimina
  12. Veig que segueixes en forma Jean, de fet tot el sidral d'ahir a l'Ajuntament de Sabadell s'havia d'haver produït fa quinze dies o tres semanes, pero ho varen retardar per no afectar la campanya electoral, Tot plegat Can Garlanda.

    Saps, enyoro els teus poemes....n'has escrit més. i ´s així, envia-mel's si et plau.

    salut

    ResponElimina