el ministre de finances japonès, Taro Aso

"Déu no ho vulgui si el forcen a un a viure quan vol morir. Em despertaria amb una sensació cada vegada pitjor si aquest tractament estigués pagat pel Govern", va afirmar el ministre de finances japonès, Taro Aso, segons recull The Guardian. 
Aquestes declaracions, en què afirma que la gent gran haurien de tenir permís per "donar-se pressa i morir", han causat commoció en milions de japonesos que veuen amb sorpresa com el seu Govern defensa l'innecessari d'esprémer les finances del país en aquest sentit. Japó, amb una població de 128 milions de persones, té aproximadament un 25% de la seva població per sobre de 60 anys, xifra que s'incrementarà probablement al 40% en els propers cinquanta anys. El ministre, de 72 anys, diu que ell rebutjaria les cures per allargar la seva vida: "No necessito aquest tipus de cures", ha dit davant mitjans locals, afegint que ha deixat instruccions per escrit a la seva família que no se li prolongui la vida mitjançant cap tratamiento.Taro defineix als pacients que no són capaços d'alimentar-se per si mateixos com "gent tub" que "suposen un cost de diverses desenes de milions de iens" al mes per tractar a un sol pacient en les últimes etapes de la seva vida. 

Pot semblar una 'boutade' de Taro Aso, pero el cert, és que el vells als Governs els molesten, a penes paguen impostos (els jubilats paguem IRPF) i costen diners entre la paga i les despesses mèdiques. No gosen, perè si poguessin, encantats els ajudarien a fer el traspàs quan més aviat millor. Clar, els hi anava més bé quan morien al poc temps de jubilar-se, els hi treien el suc i el bruc, tota una vida cotitzant i poc temps cobrant la pensió i malbaratant medicines. Ja a 'el Món Feliç' Huxley explicava que com la gent mai estaba malalta i en ser fàbricats en serie envellien relativament però sense cap cost, en sobrar personal, en arribar als setanta anys anàven destinats a una espècie d'hotels balnearis d'on anàven desapareixent.

No vull donar idèes, però els trets apunten cap aquí. Encara no se'ls hi ha ocorregut als Governs democràtics que tant es preocupen per nosaltres, de posar un impost pel fet de ser vell, euro per recepta (coitus interruptus) a banda. Temps al temps que tot arribarà.