L'anunci és queco a matar, la primera vegada que el varem veure a casa amb Nuri flipàvem mandonguilles, em remetía a mi a les Germanes Andrews o a 'las Virtudes', però ha aconseguit l'efecte que buscàven els que el varen crear, cridar l'atenció. La web de la Generalitat en 20 dies ha tingut més de 3 milions de visites.
El problema és que a l'hora de baixar les deixalles has de visionar l'anunci si tens algun dubte, per no errar en la distribució de restes a de les bosses, i l'altre problema és que pot generar rebuig i que un acabi posant-ho tot a la mateixa bossa i a prendre pel rulé.
Pues eso, a prendre per cul. Odio el anuncio. Odio las anunciantes. Odio el tema. Odio a las que salen de colorines. Odio el propuctor. Lo que no oidio es la basura y todo va ...al mismo tontainer, porque cuando llega allí lo mezclan todo otra vez, lo vi bien clarito por una emisión que hicieron. Lo que deben de hacer es contratar personas para separar y pagarles un jornal y un seguro. Por cierto ¿ cómo es que Montcada te hacen rebaja en el ibi si lo tiras todo en el sitio adecuado y en nuestra Barcelona te hacen pagar mientras les haces el trabajo ?
ResponEliminaFrancesc, crec que ho han fet el més "cutre" possible per cridar l'atenció. No només són les tres “pàmfiles”. Són els mobles i és tot. Una altra cosa és el que diu en Miquel (jo també ho he sentit) que al final no reciclen res. I la meva pregunta és: si és cert, on va a parar cada cosa. A veure si després de passar-me la vida no volent agafar una bossa de plàstic per al pa he estat fent el "tonto"
ResponEliminaPuedo prometer y prometo, que la mayoría de las veces nos mezclan los desechos.
ResponEliminaLo que tendrían que dejar claro y muy claro es que productos hay que dejar en cada contenedor.
Estos sistemas generan bastante empleo, en el caso del vidrio y del papel, se aprovecha casi todo, al igual que en el aluminio de las latas. Ocurre que la gente no sabe y no conoce de manera clara como se recicla todo esta materia y hay mucho escéptico...Pero es el futuro, lo queramos ver o no.
Per altra banda, hi ha estudis sobre separació de residus i reciclatge, i tots diuen que és un fracàs, perquè els ciutadans ho percebem com una imposició més "des de dalt".
ResponEliminaEntenc que es facin campanyes per provar de canviar la visió del tema (un Ministerio fa un espot que diu: "o reciclas o colleja", amb una iaia que sembla la versió femenina del Paco Martínez Soria).
La campanya deu haver costat una milionada, però si vol canviar hàbits de conducta diria que acaben de llençar els quartos.
vaig veure un reportatge sobre Suecia (o potser era dinamarca) que la població havia decidit deixar de separar les basures perquè un diari local havia descobert que l'ajuntament les tornava a juntar perquè no hi havien instal·lacions suficients per tenirles separades fins que les tornaven a separar i les reciclaven. Aqui sé que hi havia milers de piles d'aquestes que tires a les farmàcies en un magatzem perquè no sabien com reciclar-les.
ResponEliminaTemujin, estamos de acuerdo, sobretodo que es el futuro, lo queramos o no. Esto está claro. Lo que no entiendo es la gente. Si es escéptico no digo nada, pero por desconocimiento no. En TV3 es diario las campañas, amén de programas equis que enseñan la forma de reciclar. Tu crees que la gente desconoce a estas alturas donde va cada cosa?
ResponEliminaJosep. Te olvidas de un "pequeño detalle" la gente lee sobre lo que le interesa.
ResponEliminaYo he estado haciendo mi pequeña campaña en el pueblo donde vivo y al principio no entendía que la gente no lo supiese, luego lo he comprendido, como no les interesa el tema no lo hacen caso.
Mi vecino de enfrente era de esos, hasta que cogió un trabajo hace un año en una empresa de reciclaje, le dije con cierta coña: ¿No decías que eso era una tontería?.
Yo soy un talibán al respecto y te puedo asegurar que de la basura que echamos al contenedor más del 80% es reciclable, genera mucho trabajo, hace que la balanza de pagos de materias primas se incline a nuestro favor y ayudamos a no estropear más este pequeño planeta en el que vivimos. Aquí economía y medio ambiente van estrechamente ligados.
Lluís de vegades la gent també és molt estranya. Si que és cert que moltes vegades tant el tema de reciclar com altres es percep com una imposició des de "dalt" Però crec que en aquest cas no és una imposició, sinó una necessitat. Les "pessetes" de la publicitat tant d'aquesta com d'altres (accidents, per exemple) són peles tirades, penso igual
ResponEliminaMIQUEL:NO SE SI ES CERT QUE HO TORNEN A BARREJAR TOT, O ÉS UNA LLEGENDA URBANA. Al començament si, atès no tenien els mitjans. Pero sigui com sigui, és una collonada, i el que és més important: No és el nostre problema sinó el seu que ens volen encolomar com tot a nosaltres.
ResponEliminaJosep, entenc que l'anuncia està fet precisament per cridar l'atenció, però és que el que genera es una aversió gairebè visceral a mida que el vas veient.
ResponEliminaTemujin, cuando estaba Toni Farres de Alcalde no pagábamos los sabadellenses basuras, según el, con lo que se recogía de vidrio y otros residuos reciclables se podía mantener el servicio. Ahora recogen más y encima nos toca pagar.
ResponEliminaCampanya Lluís, en la que algú, ho ha sucat o ha pagat algun favor a altri.
ResponEliminaAristofeles, recordo haber llegit aquesta noticia, aquí, en principi alguna cosa es fa, encara que no crec que tot.
ResponElimina