Jo no sé que carall ens passa com a societat, que estem com dirien en espanyol "amuermados" o que dins el caos i el desori priva més els salvis qui pugui i els demés que es fotin, perqué si no fos pel 20% d'economía submergida i remendos varis, més la solidartat familiar, la situació seria realment insostenible.
Succeeix que els qui van bé, van bé, i els que no, es foten, però ningú planta cara ni posa el que s'hi ha de posar davant l'abús d'un poder que ha perdut el nord, el sud l'est i l'oest. Potser perquè en el fons, sabem, que fem el que fem no servirà de res, que aixó de la economia ja no depén del Govern de l'Estat i menys encara del de la región catalana com diuen els de l'ABC. Que s'han vist reduits l'un i l'altre a meres gestories. Cony! unes gestories que ens costen molt cares, que no solucionen res, i no serveixen per a res. I és que una Gestoria principal i disset gestorietes són un cost insostenible, diguem-ho clarament.
Tornant al tema de la manca de reacció, de la passivitat del personal davant les retallades que s'estàn fent a funcionaris i pensionistes, suposo que la percepció que no hi ha res a fer, que per més aldarulls que hi hagin hagut a Grecia o Xipre, la maquinaria estatal d'ambdós països no farà marcha enrere, entre altres coses perquè no pot, i no se si acabaràn pagant el 6 o el 8% els estalviadors xipriotes que tinguin més de 20.000 euros al banc, però diria que si, que d'una manera u altra acabaran pagant.
A Espanya a més a més tenim el tema de les preferents (quina ironìa) la bombolla de totxo i les veleïtats dels aprenenents de Bancaris que les estem pagant els de sempre.
I aixó és tan vell que no cal ni recordar-ho. La diferencia rau en que Robin Hood robaba als rics per donar-ho als pobres i ara la Troika i els gestors titellaires roben als pobres per donar-ho als rics. O sia que això de Robin Hood ho estàn aplicant al revès, i els serfs calladets i resignats sense piular ni cremar res. Ja ho deia la iaia de Cioran quan aquest va entrar en un velatori a casa seva: No hi ha res a fer senyor, no hi ha res a fer, o com diuen els veïns mesetaris "agua y ajo", o sia "a aguantarse y a joderse". Fins quan?
Mi pregunta , aparte de no ser solidaria, es de carga de profundidad :
ResponEliminaVamos a ver...Xipre compró millones de euros en bonos griegos...estos le deportaban un rendimiento del 13% ...si, del 13...y Xipre pagaba a los impositores europeos un 10,2%...¿ Nos vamos entendiendo ?
Esto hacía que los impositores europeos, franceses, italianos , españoles, portugueses, griegos, e incluso alemanes, sacaran el dinero de su país y lo metieran en Xipre, siendo esto una competencia desleal, porque lo que si se sabe es que el banco europeo prohibió dar más del 4,75 TAE %...
Hoy la deuda griega no vale una mierda, y Xipre está arruinada porque puso toda su pasta del producto interior bruto allí..Y no puede pagar no el 10,2%, sino nada, porque lo que tiene en papel no vale nada...nada...Xipre siempre nos hizo competencia desleal, siempre...estaba en Europa pero cobraba la mitad de los aranceles y daba mas que el doble de intereses...
Eso Alemania, Francia y Suiza, si Suiza...no se lo han perdonado...se acabó Xipre.
Y continuo, la pregunta es : ¿ piensan ustedes que la UE lo iba a permitir ?
ResponElimina¿ Udes hubieran puesto un euro en una banca xipriota ?
¿ No se venía venir ?
Ahora bien, que Udes me digan que los autóctonos, reciben el palo, no lo negaré, pero el asunto no está justo en los impositores xipriotas, el asunto está en cortar el precio del dinero que está vendiendo Xipre.
Salut
Xipre té un milió d'habitants i per aixó l'han rescatat. Diuen que el 30% del capital imposat que hi ha es de Russia, però aqui el qui ha fet el gran negoci amb Grecia o Xipre és Alemanya, no ens enganyem.
ResponEliminaPerquè han recitificat els de la Troika, perqué sinó aqui pagaven tots els impositors...
ResponEliminaL'incombustible director cinema grec Costa-Gavras -conegut per uns quants títols i sobretot per "Missing" ha fet una darrera pel·lícula (fins ara) "El capital". Hi ha una escena en la qual un grup de brokers reunits a Manhattan escolten el seu lider espiritual que diu:
ResponElimina-Ara farem una nova revolució: robarem als pobres per donar-ho als rics!
I tota la sala esclata en crits i aplaudiments.
El més sorprenent és que els pobres ho hem acceptat com qui accepta una grip. A mi, aquesta no-reacció em deixa perplexe, encara que en realitat jo no he reaccionat gaire.
no ho sabia aixó de Costa Gavras. Lluís: La resignació és la dissort dels pobres i la gran sort dels rics. De moment . . . .
ResponEliminaLo dicho aquí se globaliza todo menos los derechos. Estas fronteras en Europa son absurdas, debiera haber un Salario Minimo Interprofesional Europeo, un Banco Central que ejerciera sus labores, separar banca de inversión de banca tradicional y una política tributaria común, por de pronto es urgente poner el euro a la par que el dolar. No se pueden pagar interés del 10% con una moneda sin inflación, eso lo sabe hasta un vendedor de camiones...
ResponEliminay selecciones europeas y no nacionales, eso de Europa no se lo creen ni ellos, los de la Troika, o sea la Merkel.
ResponElimina