Un bombardeig de l'OTAN va causar la mort de deu nens i una dona a l'Afganistan, un nou succés que pot complicar les relacions entre l'Aliança i el país asiàtic en plena retirada de les tropes internacionals."Onze civils, entre ells deu nens, van morir en l'operació de les tropes internacionals", va assegurar Wasifullah Wasifi, portaveu del governador de la província afganesa de Kunar. Segons la font, quatre dones més van resultar ferides en una operació conjunta de les tropes afganeses i de la Força Internacional d'Assistència per a la Seguretat a l'Afganistan (ISAF) duta a terme dissabte al matí al poble de Sonu, al districte de Shigal.

D'aquestes morts per error de localització s'en diuen danys col·laterals, un eufemisme que serveix per definir un error, una bomba que va caure on no havia d'haver caigut, matant a les persones equivocades. Ha de ser fotut morir per un error, per un dany col·lateral que es diu eufemísticament i cínicament, és com si t'atropellen travessant (ja se que és difícil) un pas de vianants amb el semàfor dels vianants en verd. Tu, no tens la culpa, però l'error d'un altre t'envia a l'altre barri. 

Aquests errors en l'Exercit dels Estats Units (altrament dit OTAN) són freqüents tot i la sofisticada tecnologia que empren, però possiblement els que la fan servir son prou maldestres, i de la mateixa manera que els errors dels arquitectes es tapen amb plantes, els de l'exercit quan en cometen un, com els del metges es tapen amb terra. I ja ha de ser fotut morir estúpidament per un error, tot i que si et diuen que has estat víctima d'un foc amic i has mort d'un dany col·lateral, sempre t'ha de reconfortar. Pels segles dels segles, amén.