"L'any 2013 l'economia espanyola caurà encara més i el mercat laboral seguirà deteriorant-se, segons el Govern. Està prevista la tisorada per a totes les àrees menys l'Església catòlica, subratlla l'associació Europa Laica.
D'acord amb xifres de l'organització, la inversió en ciència per part d'un Estat espanyol en crisi suposa aproximadament la meitat dels diners destinats a finançar l'Església. Això, tot i que l'article 16.3 de la Constitució de 1978 estipula que "cap confessió tindrà caràcter estatal". En teoria, el finançament de la Conferència Episcopal del país es basa en els Acords econòmics de 1979 signats entre Madrid i la Santa Seu. El document preveu un autofinançament progressiva de l'Església catòlica espanyola. "El pacte no només no s'ha complert, sinó que el Govern del PSOE el va incrementar el 2008", puntualitza Europa Laica.
L'associació necessita que mentre l'església està lliure de pagar la majoria dels impostos, l'Estat inverteix a l'Església uns 7.000 milions d'euros anuals. A aquesta xifra se suma un finançament indirecte, a través de salaris dels mestres i professors de religió catòlica (seleccionats per l'Església de forma directa), pressupostos educatius, sanitaris i socials, el que eleva el muntant a un total de 11.337.000 de euros anuals. En altres paraules, a cada ciutadà que resideix al país, sigui o no catòlic, l'Església li costa uns 260 euros a l'any.
Mentrestant, la Confederació Espanyola de Societats Científiques (COSCE) informa que els nivells actuals d'inversió en ciència no superen els 6.000 milions d'euros i sembla que seguiran reduint-se. Un altre aspecte del problema són els retards en els programes de beques i suport a la investigació. Madrid impulsa obertament als investigadors a sol·licitar finançament en organitzacions paneuropees, argumentant que no té capacitat pròpia suficient.
Però els deutes i impagaments que acumula Espanya amb entitats estrangeres com l'Organització Europea per a la Investigació Nuclear (CERN, per les seves sigles en francès) o la Fundació Europea de la Ciència ho fan impossible. Al CERN, per exemple, Espanya li deu uns 55 milions d'euros. A la FEC molt menys, però a causa dels impagaments per part d'organitzacions espanyoles membres de l'entitat, la Fundació va suspendre temporalment tot suport financer a les iniciatives vinculades amb especialistes o institucions espanyoles. "Estem veient amenaçades les col·laboracions amb altres grups de recerca estrangers, el que suposa una pèrdua enorme d'oportunitats", insisteix Carlos Andradas, president de la COSCE. - tret de:RT.COM"
Lo que no me parece bien es que la iglesia no pague IBI, ni impuestos, cuando recaudan del cepillo y de las visitas a ella, Ej La sagrada Familia 12 euros por entrada..
ResponEliminaPor lo demás deben de cotizar como empresa.
salut
pero no ho fa Miquel, i a més a més li donem 11 mil milions d'un estat suposadament laic, en el qual l'església católica és una secta més de les moltes que pululen i fan mal pel país.
ResponEliminaAqui Francesc te olvidas de unos cuantos millones de euros más que no están contabilizados como apoyo a la Iglesia. En mi pueblo, con mi votación en contra, se han destinado más de 200.000 euros a la Iglesia y ella que tiene fincas en el pueblo, no ha puesto ni un euro, esa cifra es muy posible que se quede muy corta si de verdad se contabilizasen todos los gastos.
ResponEliminaSeguimos como en la Edad Media o peor.
España debe al CERN, más de la mitad de la cuota de 2012 y la totalidad de 2013, tan solo abonó un 25 % de la cuota del pasado año "por falta de liquidez" y, todavía no ha financiado la de 2013 y no somos los unicos que lo hemos hecho en Europa.
En 2013 le corresponde pagar 75.000.000 de euros de los cuales solo se han presupuestado 50.000.000 y parece ser que Barcenas no se ha ofrecido a poner el resto. Todavía debemos 50.000.000 de euros del año pasado.
Supongo que no es necesario poner estas cantidades máxime cuando se dan 200.000.000 de euros a una empresa tan importante como el Valencia C.F. a través de Bankia (otro baluarte de la ciencia).
Tan solo los clubes de fútbol deben a Hacienda la bonita cifra de 752 millones de euros.
Uno puede que no tenga estudios (soy consciente de ello), pero si sabe hacia donde debe ir y sabe que el camino que tomamos no es el correcto.
El Panem et circenses de la Iglesia, el Fútbol y casi los toros, sigue funcionando...
Supongo que es la contribución de tu "amada" Fatima Bañez al empleo.
Un saludo.
Un apunte más, a I+D Alemania dedica el 2,8% de PIB, EEUU el 2,9%, Francia el 2,26%, Corea el 3,56%, Japon 3,36% y España apenas el 1,3% del PIB.
ResponEliminaEsto aclara mucho, ¿no?...
Un saludo.
a Fátima Báñez ni me la toques, que ella y su Virgen del Rocio lo acabaran arreglando todo, todo y todo.
ResponEliminaEn cuanto a lo otro, peor me lo pones, la información es de Rusia today y tal cual la he transcrito.
L'Església Catòlica va legitimar als Reis Catòlics, fundadors de "la cosa", i als successius règims fins arribar l'actual. Des de llavors, a excepció dels breus períodes republicans, una estricta moral catòlica ha controlat la vida social i l'educació d'aquest país. Aquests "serveis" cal pagar-los, i els nacionalistes espanyols (PP-PSOE) ho paguen de bon grau.
ResponEliminael problema Loam és que ho paguem nosaltres, no els polítics.
ResponEliminaAixò ja ho sé, Francesc, però convé saber que és el que motiva els polítics a exercir de mamporreros i recaptadors de l'Església.
ResponEliminaDiria que deu ser perqué els de la secta Católica manen molt i tenen molt de pes, pero la veritat es que no ho acabo d'entendre. I els donen diners tan el Pp com el PSoE. Deu ser un miracle.
ResponEliminaSí, sí ... miracle ... Banc de Santander, es diu el "miracle".
ResponEliminaBé, és un miracle que el Director general del Santander es digui Botin i el banc vagi bé. Deu ser pel seu elevat nivell d'anglés.
ResponElimina